Hírek
Megjelent a 2009. július-augusztusi körlevél
Felkerült honlapunkra társaságunk július-augusztusi körlevele.
Sajtóközlemény - A Nemzetközi Ûrtáborba utazik három fiatal
A 2009-es esztendőben is meghívást kapott Magyarország az amerikai Nemzetközi Ûrtáborba. Az idei évben is egy középiskolás lány és fiú, valamint egy felnőtt kísérő fogja képviselni országunkat a július 24-től augusztus 1-ig zajló eseményen az alabamai Hunstville városában.
MiniSpaceWorld: este a Kossuth Rádióban
A formálódóban levő űrhajózási és csillagászati modell- és terepasztal-kiállításról hangzik el beszélgetés július 7-én este az MR1 Kossuth Rádióban.
A közgyűlésen történt
2009. június 16-án a MANT megtartotta évi rendes közgyűlését, amelyen megtörtént a három évente esedékes tisztújítás is.
2009. júliusi-augusztusi Ûrkaleidoszkóp
A nyár hátralevő két hónapjára szóló számunk a szokásosnál kétszer nagyobb terjedelemben foglalkozik a legfrissebb űrhírekkel: Magyar kísérletsorozat az űrállomáson - Úton az új amerikai holdszonda - Urán a Holdon - Konyhasó az Enceladuson - Meleg nyárutó a Titanon - Egy fekete lyuk titkai röntgen-megfigyelésekből - Részecskegyorsítók a Tejútrendszerben - A hetedik űrturista - Műholdas madárkövetés - Pingvinürülék az űrből - Malajziai műsorszóró műhold - Magyar űripari siker - Pályázati felhívások - Rövid hírek - Lapszemle - Karikatúrák
A sci-fi mestermunkái - pályázati felhívás kreatívoknak
\"Távoli világok - A sci-fi mestermunkái\" címmel pályázatot hirdet a PI Club a MiniSpaceWorld elnevezésű űrhajózási és csillagászati modell- és terepasztal-kiállítás science-fiction részlegének megtervezésére. A pályázati felhívást a Magyar Asztronautikai Társaság is támgatja.
Képregénypályázat a műholdas helymeghatározásról
Az Ûrvilág internetes asztronautikai hírportál november 20-ig várja a pályázók képregényeit. A fődíj egy kézi navigációs GPS vevőkészülék.
Moszkvában a magyar adatgyűjtő rendszer
A Nemzetközi Ûrállomásra (ISS) kerülő berendezést júniusban kezdik integrálni a többi műszerrel.
A Kaguyát június 10-én belövik a Holdba
Hudoba György székesfehérvári tagtársunktól kaptuk az alábbi hírt: \"Az előzetes tervek szerint június 10-én, 18:30-kor (GMT) a japán hold-műholdat belelövik a Holdba, a déli pólus közelében.\"
Hunstville-ben járt kísérők találkozója
Társaságunk 1992 óta minden évben delegált két diákot és egy kísérőt a hunstville-i Nemzetközi Ûrtáborba. A kísérők 2009. május 18-án először tartották meg találkozójukat.