Hírek
Megjelent a 2009. decemberi - 2010. januári körlevél
Felkerült honlapunkra társaságunk 2009. novemberi - 2010. januári összevont körlevele.
2010. januári Ûrkaleidoszkóp
Három űrhajós indult az űrállomásra - Bemutatkozott a SpaceShipTwo - Új amerikai infravörös űrtávcső indult - Õsi galaxisokat figyelt meg a Hubble - Megcsillanó napfény a Titan taván - A Mars Society aláírásgyűjtése az emberes Mars-expedícióért - Könyvismertető és lapszemle - Rövid űrhírek
Embereket a Marsra!
A Mars Society petíciós kampányt indított, hogy meggyőzze az amerikai elnököt a cél fontosságáról.
Célegyenesben az űrkutatási diákpályázat
Elindult az „Ugródeszka: a Hold” című diákpályázat internetes beadási felülete. Közeledik a téli szünet, lesz idő a pályázatokon is dolgozni!
Ember a Holdon - könyvajánló
A Nemzeti Tankönyvkiadó 2009-ben megjelent különleges kötetét ajánlotta fel ajándékba a MANT diákpályázata legjobb versenyzői számára.
2009. decemberi Ûrkaleidoszkóp
Megvan a keresett víz a Hold déli sarkvidékén - Az Atlantis a Nemzetközi Ûrállomásnál - A készülő Ares-I rakéta első tesztrepülése - Európai \"vizes műhold\" indult - Tovább működik a CoRoT űrtávcső - 520 napos Mars-utazási szimuláció indul jövőre - Forgasd meg a kísérleted! (az ESA pályázati felhívása egyetemistáknak) - Rövid hírek, lapszemle
Holdkőzet-bemutató az ELTE TTK-n
40 éve szállt le az Apollo-12 a Holdra. 15 éve vizsgálhatók a NASA holdkőzetek az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán. Bemutató november 27-én.
Tájékoztató a 2008-ban beérkezett SZJA 1%-os felajánlások felhasználásáról
A 2008-as esztendőben 669,296 Ft folyt be a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásaiból. Ezt az összeget az alábbiak szerint használtuk fel.
Megjelent a 2009. novemberi körlevél
Felkerült honlapunkra társaságunk novemberi körlevele.
KASZ 50
A MTESZ Központi Asztronautikai Szakosztálya – a MANT jogelődje – kereken 50 éve alakult meg, amely alkalomból a MANT jubileumi megemlékezésre invitálja a kedves ünneplőket 2009. december 4-én 14.00 órai kezdettel.