Hírek
Tisztújítás: online jelölőbizottsági fogadóórák
Idén a Magyar Asztronautikai Társaság éves rendes közgyűlésén tisztújítást is tart. A Jelölő Bizottság online fogadóórákat tart.
Elhunyt Gyulai József
Online találkozó magyar fiatalokkal
Beszélgetés az ESA Young Graduate Trainee programjáról
Különleges beszélgetést szervezünk vasárnap estére. Az Európai Űrügynökség (ESA) meghirdette idei Young Graduate Trainee (YGT) programját, amelyre március 1-jéig lehet jelentkezni, tehát még bőven van idő a pályázat megírására és benyújtására.
75 éve érintette meg Bay Zoltán a Holdat
A radarkísérlet a magyar űrtevékenység és a radarcsillagászat kezdete is.
Személyszállító magánűrhajók
Virtuális Űrakadémia Klub február 19-én
Idei első online Űrakadémia Klubunk témája meglehetősen aktuális. Akit érdekel az űrtevékenység és figyeli az űrhajózás híreit, az mostanában sokat hallhatott magánűrhajókról.
Videó - Űrkutatás Napja 4.
Az Űrkutatás Napja 2020 online közvetítésének az előadásait a MANT youtube-csatornáján tesszük közzé részletekben, egy hónapig csak a tagság számára elérhetően. Negyedik rész: Birinyi Edina - Űrfelvételekkel a hírek nyomában
Világűrjog az Info Rádióban
Az Info Rádió Paragrafus c. műsorában elhangzott interjú meghallgatható a rádió honlapján
Ki volt az Űrnagyi?
A Magyar Asztronautikai Társaság életében hosszú időn át töltött be fontos szerepet Abonyi Ivánné, Magdi. Rá emlékezünk egy rövid összeállítással.
Benyújtás: 2021. február 15.
Kérdések és válaszok a MANT Diákpályázathoz
Az ezévi MANT Diákpályázat benyújtási határideje 2021. február 15. Már érkeznek a feltöltött anyagok, de sokan most dolgoznak a pályamunkákon.
Videó - Űrkutatás Napja 3.
Az Űrkutatás Napja 2020 online közvetítésének az előadásait a MANT youtube-csatornáján tesszük közzé részletekben, egy hónapig csak a tagság számára elérhetően. Harmadik rész: Kocsis Zsófia - A meteorológiai műholdak elsődleges felhasználási területei