Hírek
MANT Közgyűlés 2022. május 24-én
A Magyar Asztronautikai Társaság 2022. május 24-én, online tartja éves rendes közgyűlését.
Űrkutatók kitüntetése
Bay Zoltán-díjat kapott Grósz Andor professzor emeritus, valamint Deme Sándor kandidátus, Magyar Űrkutatásért Érdemérem kitüntetésben részesült Erényi István mérnök.
Almár Iván 90 éves
Almár Iván, a MANT örökös tiszteletbeli elnöke 2022. április 21-én töltötte be 90. életévét. Ebből az alkalomból ünnepi rendezvényen köszöntöttük.
H-SPACE 2022: sikeresen lezajlott a konferencia
Hetedik alkalommal rendeztük meg a Műegyetemen a H-SPACE nemzetközi űrkonferenciát.
Gagarin - tények és mítoszok: előadás április 12-én
Április 12-e nemzetközileg az Űrhajózás Napja, Jurij Gagarin űrrepülésének évfordulója. Ehhez kapcsolódik következő rendezvényünk témája is.
Megjelent a 2022. II. negyedévi Körlevél
Tagjaink már olvashatják II. negyedévi körlevelünket, benne friss egyesületi hírekkel, eseménybeszámolókkal, rendezvénynaptárral.
H-SPACE 2022 konferencia áprilisban
Április 7-én jelenléti előadásokkal a BME I épületében, 8-án online formában tartjuk a nemzetközi űrkonferenciát. Kialakult a szakmai program, megnyílt a díjmentes regisztráció a résztvevők számára.
Ajánlja fel adója 1%-át a MANT-nak!
A személyi jövedelemadó „civil” 1%-áról rendelkező nyilatkozathoz nincs szükség másra, mint a MANT adószámának (19011084-1-41) feltüntetésére. Támogatásukat előre is köszönjük!
Stációk az űrkorszak felé vezető úton
Az Űrkorszak sorozat következő előadásában Bárczy Pál elmondja, hogyan lett deportáltból kohómérnök, hogyan lett belőle az anyagtudományok professzora, űrkutató, majd űripari vállalkozó.
Űrkorszak-előadás: Űrhajósjelöltek orvosi vizsgálatai régen és ma
Az űrhajósok, akik több mint 50 éve járják a világűrt, az átlagembernél jobb fizikai, szellemi és lelki állapotban kell, hogy legyenek, hiszen a feladatuk összetett, váratlan helyzetekkel szembesülhetnek és a munkakörülményeik rendkívüliek. Az elmúlt évtizedekben az űrhajózással kapcsolatban összegyűlt ismeretek és a technikai fejlődés alapján a kiválogatásuk során alkalmazott orvosi vizsgálatok is változtak, de mennyit?