Hírek
Űrbányászat - pódiumbeszélgetés
Online pódiumbeszélgetés az űrbányászat időszerű kérdéseiről és távlati kihívásairól, a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) szervezésében. A beszélgetést közvetíti a Galileo Webcast.
Lapajánló: Haditechnika 2020/5. szám
A Haditechnika 2020/5. számában megjelent űrkutatási témájú cikket ajánljuk.
Látogasson el a magyar standra a virtuális IAC-n!
Nemzetközi Asztronautikai Kongresszus 2020
Jövő hétfőtől szerdáig látogatható a virtuális Nemzetközi Asztronautikai Kongresszus, az IAC 2020 "The CyberSpace Edition".
Meghívó ─ Űrkutatás Napja 2020
A Nemzetközi Világűrhét legnagyobb hazai eseményeként a Magyar Asztronautikai Társaság 2020. október 15-én, csütörtökön tartja az Űrkutatás Napja elnevezésű ismeretterjesztő rendezvényt.
Megjelent a 2020. IV. negyedéves Körlevél
Már olvasható IV. negyedévi körlevelünk
FELHÍVÁS: Publikációs lehetőség a 2020-as Űrtan Évkönyvben
Az űrkutatással kapcsolatos bármely tudományágban elért, hazai vonatkozású eredményekről várunk színvonalas ismeretterjesztő írásokat a jövőre megjelenő 2020-as Űrtan Évkönyvbe.
Megújult IAF honlap
Nem csak a MANT honlapja alakult át nemrég, ugyanez történt most a Nemzetközi Asztronautikai Szövetség (IAF) honlapjával is.
IAC 2020: megnyílt a regisztráció
A 71. Nemzetközi Asztronautikai Kongresszust a járvány miatt virtuális formában tartják meg, október közepén. Már lehet jelentkezni résztvevőnek, a regisztráció pedig ingyenes.
A magyar űrkutatás nagy terveiről
Biztos lesz egy második magyar űrhajós? Kiből lehet űrhajós? Tényleg lesz egy új magyar műhold? Gimnazisták is építhetnek műholdakat?
Lezajlott az első CanSat Hungary verseny
Augusztus 15-én, szombaton tartották meg első alkalommal a BME Kozmosz Kör által szervezett CanSat Hungary versenyt, a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a MANT támogatásával.