Hírek
Űrkutatás Napja 2022. október 12-én
Idén is megszervezzük az Űrkutatás Napját a Nemzetközi Világűrhéthez kapcsolódóan. A rendezvény nyilvános és ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Emléküket megőrizzük!
Megemlékezés Abonyi Ivánról és Tänczer Tiborról
Almár Iván emlékezik vissza két kollégájára, dr. Abonyi Ivánra és dr. Tänczer Tibora
Megjelent a 2022. IV. negyedévi Körlevél
A friss IV. negyedévi körlevelünkben az Űrkutatás Napja meghívóját, egyéb egyesületi híreket, beszámolókat olvashatnak.
A MANT programjai a Kutatók Éjszakájára
A Magyar Asztronautikai Társaság is részt vesz a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozatban. Az Abacusan Stúdióval közösen szerveztünk három nagyon különböző, de egyenként izgalmas előadást szeptember 30-ára.
Geomatika Szeminárium Sopronban 2022. október 13-14-én
Örömmel invitáljuk Önöket Sopronba, az ELKH Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézetébe (ex MTA GGKI) a 2022. október 13-14-én megtartandó XII. Geomatika Szemináriumra.
Magyar vacsora az IAC-n Párizsban (2022.09.21.)
A Nemzetközi Asztronautikai Szövetség (International Astronautical Federation) szeptember 18-23. között rendezi meg a Nemzetközi Asztronautikai Kongresszust (International Astronautical Congress, IAC) Párizsban. A Magyar Asztronautikai Társaság egy kötetlen, önköltséges vacsorát szervez az IAC-n részt vevő magyaroknak.
Magyarokkal bővült a Nemzetközi Asztronautikai Akadémia tagsága
Az 1960-ban alapított párizsi székhelyű Nemzetközi Asztronautikai Akadémia rendes tagjává választotta Dr. Bacsárdi Lászlót, a MANT alelnökét, és Solymosi Jánost, a MANT korábbi elnökét.
Nyilvánosan hozzáférhető az Űrtan Évkönyv 2021
Eddig csak tagjaink, mostantól viszont már bárki letöltheti az Űrtan Évkönyv 2021 (az Asztronautikai Tájékoztató 73. száma) elektronikus változatát, benne nem kevesebb mint tíz különböző szakmai-ismeretterjesztő írás gazdag témakínálatával.
Szalai Sándor kitüntetése
A MANT tiszteleti tagjának munkásságát a Magyar Érdemrend középkeresztje (polgári tagozat) kitüntetéssel ismerték el.
Lapajánló: Aranysas, 2022. augusztus
A Schuminszky Nándor – Vincze Miklós MANT-szerzőpáros legújabb írása az űrfilmek sorozatban, az Aranysas 2022. augusztusi számában olvasható.