Hírek
Ûrközelben - 5. adás
Az adásban ismét a magyar fiatalok kerülnek előtérbe, az SSETI-ről beszélgetünk a Civil Rádióban négy fiatallal arról, miről is szól ez az ESA-s projekt, hogyan kapcsolódtak be ebbe a magyarok, milyen reményeket táplálnak.
Ûrközelben - 4. adás
A negyedik adást 2007. július 17-én hallhatták a Civil Rádió hallgatói, a téma az űrkutatás melléktermékei volt.
Almár Iván cikkei az Aeromagazinban
Dr. Almár Iván, társaságunk örökös tiszteleti elnöke 1997 óta ír rendszeresen az Aeromagazin számára ûrkutatási témájú cikkeket. Az elmúlt 10 év során több mint 100 írása jelent meg az újságban, ezeknek a listáját közöljük most, tematika szerinti csoportosításban.
A 2007-es rendes közgyűlésünk anyagai
A 2007. június 5-én (kedd) 14.00-kor tartott rendes közgyűlésünk jegyzőkönyve és beszámolói felkerültek a honlapra.
Ûrközelben - 3. adás
A harmadik adást 2007. június 19-én hallhatták a Civil Rádió hallgatói. Az adás témája: Fiatal tehetségek az űrkutatásban
Ûrközelben - 2. adás
Második adás témája: A Marskutatás magyar szemmel. Az adást 2007. május 22-én hallhatták a Civil Rádió hallgatói. Az adás letölthető a honlapunkról.
A 2006/2007. évi esszépályázat eredményei
A 2007. március 1-jei határidővel lezárult ifjúságú pályázatunk eredményei.
Ûrhajós találkozó a Puskásban
Charles Simonyi április 30-án hétfőn Magyarországra látogat. Hétfõn délelőtt a Vöröskereszt szervezésében közéleti személyiségekkel találkozik, sajtótájékoztatót tart a Magyar Vöröskeresztnél, délután pedig magyar tudósokkal és diákokkal találkozik Budapesten. A hétfő délelõtti sajtótájékoztatóról bõvebb információ a Vöröskereszttõl kérhetõ. A hétfõ délutáni szakmai beszélgetést a Magyar Asztronautikai Társaság, a Műegyetemi Rádió Club, Puskás Tivadar Távközlési Technikum és a Természet Világa című folyóirat szervezi.
Ûrközelben - a Magyar Asztronautikai Társaság műsora
A Magyar Asztronautikai Társaság a Civil Rádióval együttműködve űrkutatási témájú rádióműsort indított. A rádióműsor havonta fél órában jelentkezik a Civil Rádió tudományos sávjában. A műsor Budapest térségében az FM 98-on hallgatható, az internet segítségével viszont az egész világról elérhető a www.civilradio.hu címen.
Sikeres rádiókapcsolat Charles Simonyival
Április 13-án hajnali 01.15-kor sikeres kapcsolatot létesítettünk a Nemzetközi Ûrállomás fedélzetén tartózkodó Charles Simonyival. Hat diák kérdésére válaszolt, a diákok élőben tették fel neki a kérdéseiket.