Hírek
61. Nemzetközi Asztronautikai Kongresszus
2010. szeptember 27. és október 1. között rendezik a 61. Nemzetközi Asztronautikai Kongresszust. A rendezvénynek ezúttal Csehország - Prága ad otthont.
Beszélgetések a földönkívüliekről – földlakóknak
A Szkeptikusok XV. Országos Konferenciáját november 14-én (szombaton) rendezik Székesfehérváron.
Nemzetközi Asztronautikai Kongresszus, 2009
Október 16-án véget ért az idén Dél-Koreában megrendezett Nemzetközi Asztronautikai Kongresszus (IAC).
Budapest világűrközelben
Lezárult a PI Club által meghirdetett \"Távoli világok - A sci-fi mestermunkái\" pályázat. Meghívó a november 9-én tartandó sajtótájékoztatóra.
2009. novemberi Ûrkaleidoszkóp
Ûrbohóc és európai űrállomás-parancsnok - Sikerült az amerikai szonda becsapódása a Holdba; a remélt látványosság elmaradt - Újból elrepült a Merkúr mellett a MESSENGER - Hatalmas halvány gyűrűt találtak a Szaturnusz körül - Meglepetés a Naprendszer határvidékéről - Késik és drágul a Galileo - Rövid hírek, űrkutatási lapszemle
Minden út a csillagokhoz vezet
A Közlekedési Múzeumban november 10-én rendezendő előadássorozat bemutatja, hogy a csillagászatnak (szinte) mindenhez köze van.
A sci-fi mestermunkái - pályázati felhívás kreatívoknak
„Távoli világok - A sci-fi mestermunkái” címmel pályázatot hirdet a PI Club a MiniSpaceWorld elnevezésű űrhajózási és csillagászati modell- és terepasztal-kiállítás science-fiction részlegének megtervezésére. A pályaművek beadási határideje 2009. november 1.
Műholdfelvételek alkalmazása
Nem megközelíthető területek topográfiai kiértékelhetősége VHR műholdfelvételek alkalmazásával - a GeoAdat Kft. kutatási beszámolója.
Ifjúsági Fórum november 13-án
A Magyar Ûrkutatási Iroda és a Magyar Asztronautikai Társaság kilencedik alkalommal rendezi meg az űrkutatók Ifjúsági Fórumát.
Megjelent a 2009. októberi körlevél
Felkerült honlapunkra társaságunk októberi körlevele. A nyomtatott körlevélben az új számlaszámunk egyik számjegye helytelenül szerepelt, a neten lévő verzióban piros színnel jelöltük az eltérést (és a helyes számjegyet).