Hírek
Ûrközelben - 8. adás
Az Ûrközelben 8. adásában a téma az 58. Nemzetközi Világűrkongresszus volt.
Régebbi híreink elérése
A 2007. október 31. előtti híreinket - leszámítva a kiemelt híreket - a régi honlapunkon lehet elérni.
Véget ért az 50 éves az űrkorszak vetélkedő
A MANT a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) támogatásával az első mesterséges hold, a Szputnyik-1 felbocsátásának fél évszázados évfordulója alkalmából országos ifjúsági vetélkedőt szervezett „50 éves az űrkorszak” címmel az űrkutatás iránt érdeklődő diákok háromfős csapatai számára. A vetélkedő fővédnöke Dr. Charles Simonyi volt. A vetélkedőre 107 csapat nevezett be. Közülük az első fordulóra 51, a másodikra 33 küldött be megoldásokat. Az országos vetélkedő szóbeli döntőjére az első két (internetes) forduló alapján a hat legjobb eredményt elért csapatot hívtuk meg. A döntőt 2007. október 20-án 10.00-16.00 között rendeztük meg Budapesten, a Puskás Tivadar Távközlési Technikumban.
Ûrközelben - 7. adás
Az Ûrközelben 7. adása 2007. október 9-én hangzott el, a fő témája a fiatalok és a Nemzetközi Vilgűrkongresszus volt.
Ûrközelben - 6. adás
A hatodik adás 2007. szeptember 11-én hangzott el, a témája: GPS a mindennapi életben. Csengeri Tímea beszélgetett Dr. Frey Sándor csillagásszal a GPS használatáról és hasznosságáról.
Ûrközelben - 5. adás
Az adásban ismét a magyar fiatalok kerülnek előtérbe, az SSETI-ről beszélgetünk a Civil Rádióban négy fiatallal arról, miről is szól ez az ESA-s projekt, hogyan kapcsolódtak be ebbe a magyarok, milyen reményeket táplálnak.
Ûrközelben - 4. adás
A negyedik adást 2007. július 17-én hallhatták a Civil Rádió hallgatói, a téma az űrkutatás melléktermékei volt.
Almár Iván cikkei az Aeromagazinban
Dr. Almár Iván, társaságunk örökös tiszteleti elnöke 1997 óta ír rendszeresen az Aeromagazin számára ûrkutatási témájú cikkeket. Az elmúlt 10 év során több mint 100 írása jelent meg az újságban, ezeknek a listáját közöljük most, tematika szerinti csoportosításban.
A 2007-es rendes közgyűlésünk anyagai
A 2007. június 5-én (kedd) 14.00-kor tartott rendes közgyűlésünk jegyzőkönyve és beszámolói felkerültek a honlapra.
Ûrközelben - 3. adás
A harmadik adást 2007. június 19-én hallhatták a Civil Rádió hallgatói. Az adás témája: Fiatal tehetségek az űrkutatásban