Hírek
Sikeres magyar fémhabosítási kísérlet az űrállomáson
A miskolci Admatis Kft. FOCUS kísérletét február 7-én Jeffrey Williams amerikai űrhajós hajtotta végre a Columbus modulban.
Indiai tárgyalások
Január 26-29. között az indiai és magyar űrszakma képviselői közös munkaértekezleten vettek részt a délnyugat-indiai Panaji-ban.
Megjelent a 2010. februári körlevél
Felkerült honlapunkra társaságunk 2010. februári körlevele.
2010. februári Ûrkaleidoszkóp
Öt új exobolygót talált a Kepler - A Szaturnusz poros holdjai: Iapetus és Prometheus - Feltámadhat-e a Marson a Phoenix? - Navigációs műholdrendszerek: Európában szerződéskötés, Kínában start - A haiti földrengés hatását figyelik a műholdak - Többlépcsős rakéta 1551-ből - Rövid hírek, lapszemle
Idén is adja adója 1%-át a MANT-nak!
Ha Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatást! A rendelkezést a bevallással együtt, de akár attól függetlenül, utólag is meg lehet tenni.
Logópályázat
Szeret rajzolni? Kreatívnak érzi magát? Érdekli, hogy ki tudja-e fejezni egyetlen egy ábrában az űrkutatás és az űrtevékenység sokszínűségét? Induljon logópályázatunkon!
18 éves látássérültek is részt vehetnek a diákpályázaton
Jó hír, hogy látássérült pályázóink számára a 18. helyett a 19. életév be nem töltését írjuk elő az induláshoz.
Fiatalok a Világűrkongresszusra
Az űrkutatással foglalkozó 21-33 év közötti fiatal kutatók pályázhatnak az ősszel Prágában rendezendő kongresszuson való részvételük támogatására.
Előadás látássérülteknek
2010. január 6-án társaságunk főtitkára, Bacsárdi László látássérült fiataloknak és tanáraiknak tartott előadást, az űrtevékenység fontosságáról, a SCIVIS űrtáborról és a MANT diákpályázatáról.
Almár Iván előadása a Royal Society konferenciáján
Az ülés témája a Földön kívüli élet esetleges felfedezése és annak tudományos és társadalmi következményei.