Hírek
Határ a csillagos ég - csillagászati pályázat középiskolásoknak
Az MTA Konkoly Thege Miklós Csillagászati Kutatóintézete második alkalommal hirdet pályázatot középiskolai tanulók részére távcsöves megfigyelés elvégzésére.
Megjelent a 2010. májusi körlevél
Felkerült honlapunkra a MANT 2010. májusi körlevele.
2010. májusi Ûrkaleidoszkóp
A Szojuz TMA-18 és a Discovery az űrállomásnál - Obama újabb űrtervei - Pályán az európai \"jeges műhold\" - Magyar pszichológusok munkája a Mars500 kísérletben - Harmadik tipusú gammavillanások - Rövid hírek, lapszemle - Csak az internetes változatban: japán űrhajós fotói a Nemzetközi Ûrállomásról
Rendezvény az első magyar űrrepülés 30. évfordulója alkalmából
A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) tisztelettel meghívja a Magyar Asztronautikai Társaság tagjait az eső magyar űrrepülés 30. évfordulója alkalmából rendezendő, nyilvános baráti beszélgetésre és visszaemlékezésre.
Hold-álmok: nemzetközi versenypályázat
A MiniSpaceWorld 2010-es pályázatán a vállalkozó kedvű és kreatív pályázóknak egy Holdról szóló világ megtervezésén kell dolgozniuk.
MiniSpaceWorld fotókiállítás
A tavaly sikerrel zárult tervpályázaton díjat nyert munkákról készült fényképek péntektől május 9-ig lesznek látogathatók Budapesten.
2010. áprilisi Ûrkaleidoszkóp
Akár 2028-ig is működhet a Nemzetközi Ûrállomás - Világszerte növekszik az űrkutatásra súlya - Hírek a Marsról és környékéről (a Spirit hasznosítása, közelképek a Phobosról, lávacsatorna és eltemetett gleccserek a bolygó felszínén) - Mi lehet az Europa jégpáncélja alatt? - CoRoT-9b: az első \"normális\" exobolygó - Rövid hírek, lapszemle - Csak az internetes kiadásban: színes képmelléklet a WISE infravörös űrteleszkóp első felvételeiből
Megjelent a 2010. áprilisi körlevél
Felkerült honlapunkra társaságunk 2010. áprilisi körlevele.
Meghívó a Magyar Asztronautikai Társaság közgyűlésére
Időpont: 2010. április 16. (péntek) 14.00 óra. Amennyiben a Közgyűlés ekkor nem határozatképes, akkor a megismételt Közgyűlést 14.30 órai kezdettel újból összehívjuk, amely a résztvevők létszámától függetlenül határozatképes.
MANT Ûrtábor középiskolás diákoknak
Középiskolások jelentkezését várjuk a MANT Ûrtáborra, amelyet 2010. július 4-10. között Gyomaendrődön rendezünk.