Hírek
Vak fiatalok idén először az amerikai űrtáborban
Kevés embernek adatik meg, hogy élete során eljusson arra a különleges helyszínre, ahová a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) „Ugródeszka: a Hold” című pályázatának köszönhetően az idén először magyar vak és gyengénlátó fiatalok is kiutazhatnak.
A MANT pénzügyi helyzetéről
Ideiglenesen fel kell függesztenünk kiadványaink postázását.
Közép-Európai Légköroptikai Konferencia
A Baján szeptember 9-11. között megrendezendő találkozó eláadásait elő internetes közvetítés segítségével is követhetik.
Élménybeszámolók Huntsville-ből
Az idén nyáron az amerikai Nemzetközi Ûrtáborban járt diákpályázati nyerteseink elkészítették beszámolóikat.
Meghívó a KFKI AEKI nyílt napjára
A KFKI Atomenergia Kutatóintézet (AEKI) űrkutatással foglakozó csoportja nyílt napot szervez 2010. október 12-re.
2010. szeptemberi Ûrkaleidoszkóp
A Lutetia kisbolygónál járt a Rosetta - Globális geoidtérkép a GOCE műholdtól - Még többe kerül, még lassabban készül az európai navigációs műholdrendszer - Pár éven belül veszélyes űrszemétté válik a nagysikerű Envisat távérzékelő hold - Megjavították az űrállomás hűtőrendszerét - Rövid hírek, nyári űrkutatási lapszemle - Az internetes mellékletben: a Lutetia a Rosetta közelképein
Ûripari Műhely Visegrádon
A Magyar Ûripari Klaszter (HUNSPACE) és a Magyar Térinformatikai Társaság (HUNAGI) szeptember 23-26. között workshopot szervez Visegrádon, a Thermál Szállóban.
Nyomdahiba a július-augusztusi körlevélben
A 2010. július-augusztusi körlevélben a Ûrcsillagászat Magyarországon című rendezvény konferenciaanyagának letöltési címe tévesen szerepelt.
Hazatért a Nemzetközi Ûrtáborban járt delegáció
Ebben az évben is két középiskolás diák, valamint tanár kísérőjük képviselte hazánkat (és a MANT-ot) az amerikai Nemzetközi Ûrtáborban.
Ionoszféra- és magnetoszférafizikai szeminárium Baján
A MANT idén a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Csillagvizsgáló Intézetével együttműködve szervezi a XXVII. Ionoszféra- és Magnetoszférafizikai Szemináriumot Baján, a Vízisport Centrum főépületében, 2010. október 14-16. között.