Hírek
2011. februári Ûrkaleidoszkóp
Megjavult, nem \"kísért\" tovább a Galaxy-15 távközlési műhold - Az indiai GSLV rakéta balesete - SOHO: kétezer üstökös - Kepler: keressen Ön is exobolygót! - Planck: az első eredmények - ISS: Neurospat kísérlet \"újratöltve\" - Rövid hírek, lapszemle - Képmelléklet: a jubiláló Mars Odyssey
A MANT új címe
A mai napon leadtuk a MTESZ-ben található irodánk kulcsát. Tagtársaink postai úton ezentúl az új címünkön érhetnek el bennünket: 1044 Budapest, Ipari park u. 10.
Látássérült fiatalok és az űrtábor
Diákpályázatunk felhívását népszerűsítette látássérült fiatalok körében Bacsárdi László, a MANT főtitkára az \"Informatika a látássérülekért\" Alapítvány 2011. január 19-i rendezvényén.
Rendkívüli közgyűlés
2011. január 14-én megtartottuk rendkívüli közgyűlésünket. A közgyűlésen elfogadtuk a társaság új alapszabályát, új elnököt választottunk az Ellenőrző Bizottság élére, tiszteleti tagot választottunk és még több kérdésben döntöttünk.
Elérhetőségeink
Ezúton hívjuk fel tagtársaink figyelmét, hogy telefonszámunk megváltozott.
Almár Iván-portré a Duna TV-ben
A január 7-én vetített riportfilm megtekinthető a Duna Televízió internetes archívumában.
2011. januári Ûrkaleidoszkóp
Teljes siker a Dragon magánűrhajó bemutatkozó repülése - A japán űrszonda elvétette a Vénuszt - Három orosz navigációs műhold a Csendes-óceánban végezte - A tizenötödik kínai űrindítás a 2010-es rekordévben - Elátkozott napvitorlások - Magyar egyetemisták bekerültek az ESA ballonkísérleti programjába - Rövid hírek, lap- és könyvszemle - Képmelléklet: újra a Földön az X-37B, a pilóta nélküli amerikai katonai űrrepülő
Meghívó a Magyar Asztronautikai Társaság rendkívüli közgyűlésére
Időpont: 2011. január 14. (péntek) 14.00 óra. Amennyiben a Közgyűlés ekkor nem határozatképes, akkor a megismételt Közgyűlést 14.30 órai kezdettel újból összehívjuk, amely a résztvevők létszámától függetlenül határozatképes.
Megjelent a körlevél
Felkerült honlapunkra a MANT 2010. október-decemberi körlevele.
Somogyi Antal (1920–2010)
Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után 90. életévében, 2010. október 8-án elhunyt a kozmikus sugárzás és az űrkutatás hazai doyenje, Somogyi Antal professzor.