Hírek
Gagarin-évforduló - 50 év, 50 nap
A Gagarin-évforduló kapcsán egy különleges ajánlattal készültünk: 50 napon keresztül elengedjük a 2011-es tagdíjat minden új belépő számára.
Ember az űrben - Gagarin öröksége pályázatunk eredményhirdetése
Április 11-én tartottuk diákpályázatunk eredményhirdetését az első két korcsoport díjazottai számára.
Kozmikus társkereső - könyvbemutató
A 18. Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából jelenik meg a Kossuth Kiadó gondozásában Almár Iván új könyve, a Kozmikus társkereső.
MANT VilágűrKlub: Az emberes űrrepülés jövőjéről
Gagarin útjának 50. évfordulója alkalmából, április 12-én este, a Yuri’s Night nemzetközi rendezvénysorozat magyarországi eseményeként kerül sor Budapesten a 4. Jövőkutatás Meetupra, amely egyúttal a MANT VilágűrKlub következő találkozási alkalma is.
Gagarin-évforduló: rendezvények Székesfehérváron
A Szabadművelődés Házában április 8-án (pénteken) és 9-én (szombaton) is várják az űrkutatás iránt érdeklődőket.
Diákpályázatunk díjátadó ünnepsége
A Magyar Asztronautikai Társaság Ember az űrben - Gagarin öröksége című pályázatára beadott pályamunkákat a szakmai zsűri értékelte. A díjátadó ünnepséget 2011. április 11-én tartjuk.
2011. áprilisi Ûrkaleidoszkóp
Pályára állt a Merkúr körül a MESSENGER - Dicstelen véget ért a Glory - Új részletes holdtérkép - Új generációs orosz navigációs műhold indult - 2016-ig biztos szállítanak amerikai űrhajósokat a Szojuzok - A Voyager-1 megmondja, merről fúj a napszél a Naprendszer peremén - Rövid hírek, lapszemle - Képmelléklet: négy különböző űrügynökség járművei egyszerre az ISS-nél
A MANT új székhelye
A Fővárosi Bíróság jóváhagyta a 2011. január 14-i rendkívüli közgyűlésünk döntését, így a mai naptól jogerőre emelkedett társaságunk új székhelye: 1044 Budapest, Ipari park u. 10.
Ellenőrző bizottsági ülés március 28-án
A MANT Ellenőrző Bizottsága (EB) 2011. március 28-án 16.45-kor tartja éves rendes ülését a BME V2. épületének 6. emeletén.
Lezajlott az első MANT VilágűrKlub
A Magyar Asztronautikai Társaság idei első világűrklubján a terraformálásról és az űripar helyzetéről beszélgettek a jelenlévők.