Hírek
Tanári pályázat eredménye
Tanári pályázat a 2010-es Nemzetközi Ûrtáborba címmel hirdettünk pályázatot tanárok számára 2009 őszén.
Logópályázatunk eredménye
Januárban meghirdetett logópályázatunkra 49 pályamunka érkezett. A legjobbakat március 19-én az ELTE Bolygótudományi Nap keretében jutalmaztuk.
Ugródeszka: a Hold diákpályázatunk eredménye
62 pályázó 68 pályaművet küldött be a 2009/2010-es tanévre Ugródeszka: a Hold címmel meghirdetett űrkutatási diákpályázatunkra. A legjobbakat március 19-én az ELTE Bolygótudományi Nap keretében jutalmaztuk.
Sikeres ELTE Bolygótudományi Nap
Az ELTE Planetológiai Műhely és a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) 2010. március 19-én rendezte Budapesten a Bolygótudományi Napot.
Magyar Örökség-díj
A nemzetközi űrkutatásban való magyar részvétel, s külön megnevezve tizenegy kiváló űrkutató március 20-án Magyar Örökség-díjat kapott.
Az űrrepülés - könyvajánló
A M-érték Kiadó 2009-ben megjelent kötetéből a MANT diákpályázatának legjobb versenyzői számára is felajánlott néhányat.
A diákpályázat eredménye
A zsűri végzett az Ugródeszka: a Hold című diákpályázatunkra beadott pályamunkák értékelésével.
Megjelent a 2010. márciusi körlevél
Felkerült honlapunkra társaságunk 2010. márciusi körlevele.
2010. márciusi Ûrkaleidoszkóp
A márciusi Ûrkaleidoszkóp vendégszerkesztője Kovács Zsuzsanna. Kiadványunk megújításának másik jele, hogy a honlapunkon elérhető elektronikus változatban plusz szolgáltatásokat (a hagyományos 4 oldalas terjedelmen túl képmellékletet és a hírforrásokra mutató élő internetes hivatkozásokat) is kínálunk. A tartalomból: A Mars kutatása és az űrkorszak - Európa céljai a világűrben - Zöld utat kapott az ExoMars program - Kísérletek az Antarktiszon - Klímakutatás a Nemzetközi Ûrállomásról - Ûrtechnológia a jobb szélerőművekért - Új irány az amerikai űrkutatásban - Rövid hírek, lapszemle
Bolygótudományi Nap, március 19.
Az ELTE Planetológiai Műhely és a Magyar Asztronautikai Társaság rendezvénye Budapesten, az ELTE lágymányosi épülettömbjében lesz.