Hírek
Meghívó a Magyar Asztronautikai Társaság tisztújító Közgyűlésére
Időpont: 2009. június 16-án (kedden) 14.30 óra; amennyiben a Közgyűlés ekkor nem határozatképes, a Közgyűlést 15.00 órai kezdettel újból összehívjuk, amely a résztvevők létszámától függetlenül határozatképes.
Megjelent a 2009. júniusi körlevél
Felkerült honlapunkra társaságunk júniusi körlevele.
2009. júniusi Ûrkaleidoszkóp
A Hubble utolsó nagyjavítása - Elindult a két új európai űrtávcső, a Herschel és a Planck - Magyar eredmény a Nature-ben: kitörések tüzében keletkeztek az üstökösök kristályai - A marsi élet lehetőségéről - Európai űrszemét-megfigyelő rendszert terveznek - Rövid hírek, űrkutatási lapszemle
Az Európai Bizottság a gyerekek véleményét kéri az űrkutatásról
Günter Verheugen alelnök felhívására június elsejéig várják a 6-14 éves gyerekek válaszait.
Amikor a hálózat életre kel!
A HTE Távközlési Szakosztály TÁVKÖZLÉSI KLUB következõ összejövetelére május 14-én kerül sor.
Magyarok a Marson verseny
Május 9-én sikeresen lezajlott Kiskunhalason a Magyarok a Marson nevű marsrover-építő verseny, amelyre ezúttal a MANT is különdíjat ajánlott fel.
Adja adója 1%-át a MANT-nak!
Ha Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatást! A rendelkezést a bevallással együtt, de akár attól függetlenül, utólag is meg lehet tenni. A végső határidő május 20.
Közgyűlési meghívó
A Magyar Asztronautikai Társaság 2009-es rendes közgyűlését 2009. június 16-án 14.00 órától tartja a MTESZ budai székházában.
Megjelent a 2009. április-májusi körlevél
Felkerült honlapunkra társaságunk áprils-májusi körlevele.
2009. májusi Ûrkaleidoszkóp
Földet ért Simonyi - Sikertelen észak-koreai műholdindítás (vagy inkább rakétakísérlet) - Talajmetán a Titanban - Készül a \"meleg\" üzemmódra a Spitzer-űrtávcső - Műholdas tévéadás mobilokra - Tesztelték az első magyar műhold földi állomását - Olvadóban a tengeri jég az Északi-sarkvidéken - Rövid hírek, áprilisi lapszemle