Hírek
Számítógép - hol a határ?
Április 30-án, este 18.00-tól a Fonó Budai Zeneházban (Bp. Sztregova u. 3.) Civil Rádió Tudományos Napjának estéjén a téma: Számítógép - hol a határ?
Jéki László (1942-2009)
Hosszan tartó betegség után 2009. április 22-én elhunyt Jéki László.
Idei esszépályázatunk díjazottai
Kialakult az \"Európa a világűrben\" című, diákoknak kiírt űrkutatási esszépályázatunk végeredménye.
Találkozó Simonyival a Puskásban
Április 16-án a \"Kétszer a világűrben, másodszor a Puskásban - találkozó Charles Simonyival\" rendezvény keretében a Puskás Tivadar Távközlési Technikumba látogatott a második űrutazásáról hazatérő Charles Simonyi.
Kétszer a világűrben, másodszor a Puskásban
Charles Simonyi második űrutazása alatt többször beszélt magyar rádióamatőrökkel, részt vett a készülő első magyar műhold földi állomásainak tesztelésében, valamint válaszolt magyar diákok kérdéseire. Április 16-án azonban nem csak a hangját hallhatjuk, hanem élőben is találkozhatunk vele...
Európa a világűrben - pályázati díjátadó
Befejeződött az „Európa a világűrben” című, diákoknak kiírt esszépályázatunk értékelése. Eredményhirdetés: április 18-án.
Jurij éjszakája
Április 9-én, közel az űrhajózás napjához, Budapesten is zenés rendezvényt tartanak.
Hétvégén élőben a Nemzetközi Ûrállomás
Amatőrrádiósok és az űrkutatás iránt érdeklődő fiatalok lépnek kapcsolatba a hétvégén a Nemzetközi Ûrállomás fedélzetén tartózkodó Charles Simonyival.
2009. áprilisi Ûrkaleidoszkóp
A Discovery űrrepülőgép (STS-119) útjáról - Charles Simonyi újra mér a Pillével - Elindult a Kepler-űrtávcső - Végre pályán a Föld gravitációs terét vizsgáló GOCE - Kínai űrállomásterv - Véget ért a kínai holdszonda programja - Ûrkutatási lapszemle (Élet és Tudomány, Meteor, Aeromagazin)
Az élet esélyei a Világegyetemben és a Földön
2009, azaz A Csillagászat Nemzetközi Éve alkalmából a Magyar Természettudományi Társulat, a Magyar Földtani Intézet és a TIT Stúdió Egyesület 2009. március 24-én egész napos konferenciát rendez Az élet esélyei a Világegyetemben és a Földön címmel.