Hírek
2008. decemberi Ûrkaleidoszkóp
Az Endeavour (STS-126) útjáról - A Hold körül az indiai űrszonda - Elhallgatott a Phoenix - Újdonságok a Mars, a Merkúr és az Enceladus felszínéről - Rövid hírek, űrkutatási lapszemle
Megjelent a novemberi körlevél
Felkerült honlapunkra társaságunk novemberi körlevele.
XXVI. Ionoszféra- és Magnetoszférafizikai Szeminárium
Tájékoztató a Magyar Asztronautikai Társaság, az MTA KFKI Részecske- és Magfizikai Kutatóintézet, illetve az MTA KFKI Atomenergia Kutatóintézet által rendezett XXVI. Ionoszféra- és Magnetoszférafizikai Szemináriummal kapcsolatos gyakorlati tudnivalókról.
Ûrkutatási könyvek, filmek eladók
Schuminszky Nándor tagtársunk kérésére közöljük a listát.
Két soproni diák juthat el egy különleges űrtáborba
Társaságunk egyik tagjának a felajánlása révén Erdélyi Soma és Nickl István, a soproni Széchenyi István Gimnázium két tanulója kijuthat az Amerikai Ûr- és Rakétaközpontba.
Ifjúsági Fórum decemberben.
A helyszín még egyelőre kérdéses, az időpont viszont már nem az, a VIII. Ifjúsági Fórumot 2008. december 5-én rendezzük meg.
Ûrközelben - 2008. évi 11. adás
A Civil Rádióban futó rádióműsorunk novemberi adása egy nemrég megjelent könyvről szólt. Az Ûrkorszak című mű készítésének titkairól, és a könyvben lévő egy-egy nagyobb fejezetről Bacsárdi László műsorvezető dr. Horváth Andrással beszélgetett.
Beszámoló a 2008-as Európai Nemzetközi Ûrtáborról
2007-ben a Magyar Asztronautikai Társaság országos diákvetélkedőt szervezett az Ûrkorszak kezdetének 50. évfordulója alkalmából. A budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban működő Supernova csillagászat-űrkutatás szakkör tagjaiként indultunk el ezen a megmérettetésen, s legnagyobb örömünkre sikerült első helyezettként végeznünk a döntőben. Nyereményünk pedig nem kisebb dolog volt, minthogy 2008 nyarán átélhettük az EuroSpaceCamp minden élményét – ráadásul éppen ezekben a napokban tudtuk meg azt is, hogy mindhárman felvételt nyertünk arra az egyetemi szakra, amelyikre a leginkább szerettünk volna bekerülni.
MEGHÍVÓ - Beszélgetés a SETI alapkérdéseiről
SETI Műhely az első olyan, tudományos kutatókból és ismeretterjesztő szakemberekből álló szerveződés Magyarországon, amely az idegen civilizációkkal kapcsolatos kérdések tanulmányozására jött létre. A Műhely tagjai néhány, a területtel kapcsolatos problémát most novemberben egy nyilvános beszélgetés során járnak majd körül.
Megérkeztek az adófelajánlások
Örömmel tájékoztatjuk kedves Tagtársainkat, hogy a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásából idén 656 706 Ft-ot kaptunk.