Hírek
Ûrközelben - 9. adás
A Magyar Asztronautikai Társaság és a Civil Rádió együttműködésének köszönhetően 2007. decemberétől havi egy órában jelentkezik az Ûrközelben című műsorunk. Az első egy órás adás vendége 2007. december 4-én Dr. Almár Iván volt.
2007 decemberi Ûrkaleidoszkóp
Az idei utolsó Ûrkaleidoszkópban a Discovery legutóbbi repüléséről, a Hold kutatására vonatkozó német tervekről, az újra a Föld közelében járt Rosettáról, a jövő űrtávcsöveiről, a magyar \"űrsörrel\" kapcsolatos biztató hírekről, és még sok más űrkutatási témáról olvashatnak.
Mit várunk a világűrtől?
A Nemzetközi Asztronautikai Akadémia (IAA) munkacsoportjának most induló on-line felmérése arra keresi a választ, hogy az emberek mit gondolnak korunk űrtevékenységéről, illetve mit várnak a jövőtől ezen a területen. Amit nyilvánvalóan alapvető fontosságú lenne tudni, és aki rászán néhány percet, az maga is befolyásolhatja a végeredményt.
2007 novemberi körlevél
Felkerült a honlapra a novemberi körlevél
Ûrközelben - 8. adás
Az Ûrközelben 8. adásában a téma az 58. Nemzetközi Világűrkongresszus volt.
Régebbi híreink elérése
A 2007. október 31. előtti híreinket - leszámítva a kiemelt híreket - a régi honlapunkon lehet elérni.
Véget ért az 50 éves az űrkorszak vetélkedő
A MANT a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) támogatásával az első mesterséges hold, a Szputnyik-1 felbocsátásának fél évszázados évfordulója alkalmából országos ifjúsági vetélkedőt szervezett „50 éves az űrkorszak” címmel az űrkutatás iránt érdeklődő diákok háromfős csapatai számára. A vetélkedő fővédnöke Dr. Charles Simonyi volt. A vetélkedőre 107 csapat nevezett be. Közülük az első fordulóra 51, a másodikra 33 küldött be megoldásokat. Az országos vetélkedő szóbeli döntőjére az első két (internetes) forduló alapján a hat legjobb eredményt elért csapatot hívtuk meg. A döntőt 2007. október 20-án 10.00-16.00 között rendeztük meg Budapesten, a Puskás Tivadar Távközlési Technikumban.
Ûrközelben - 7. adás
Az Ûrközelben 7. adása 2007. október 9-én hangzott el, a fő témája a fiatalok és a Nemzetközi Vilgűrkongresszus volt.
Ûrközelben - 6. adás
A hatodik adás 2007. szeptember 11-én hangzott el, a témája: GPS a mindennapi életben. Csengeri Tímea beszélgetett Dr. Frey Sándor csillagásszal a GPS használatáról és hasznosságáról.
Ûrközelben - 5. adás
Az adásban ismét a magyar fiatalok kerülnek előtérbe, az SSETI-ről beszélgetünk a Civil Rádióban négy fiatallal arról, miről is szól ez az ESA-s projekt, hogyan kapcsolódtak be ebbe a magyarok, milyen reményeket táplálnak.