Hírek
Kitüntetések
Társaságunk vezetői közül ketten is magas állami kitüntetésben részesültek augusztus 20-án.
Beszámolók a 2008-as Nemzetközi Ûrtáborról
Az idei táborban résztvevő három fiatal három beszámolója kalauzolhat el minket a 2008-as hunstvillei űrtáborba.
Ûrközelben - 2008. évi 9. adás
Az Ûrközelben 2008-as nyolcadik adása 2008. augusztus 12-én hangzott el. A rendkívüli adás Amerikában készült, a Nemzetközi Ûrtábor napjai során Bacsárdi László beszélgetett a tábor két diák résztvevőjével, Magyari Dórával és Hujber Áronnal.
Véget ért a nemzetközi űrtábor
A mai napon véget ért az amerikai Nemzetközi Ûrtábor, amelyben idén társaságunk támogatásával Magyari Dóra és Hujber Áron valamint Bacsárdi László képviselték Magyarországot.
Megjelent a július-augusztusi körlevél
Felkerült honlapunkra társaságunk július-augusztusi körlevele.
2008 júniusi közgyűlésünk jegyzőkönyve
2008. június 17-én megtartottuk a 2008-as rendes közgyűlésünket. A közgyűlés anyagai honlapunkról letölthetőek.
Megjelent a májusi-júniusi körlevél
Kis késéssel ugyan, de megjelent társaságunk májusi-júniusi körlevele. Felkerült a honlapra is.
Ûrközelben - 2008. évi 8. adás
Az Ûrközelben 2008-as hetedik adása 2008. július 15-én hangzott el. Az adásban Bacsárdi László beszélgetett Horvai Ferenccel, a Magyar Ûrkutatási Iroda munkatársával az asztrobiológia legújabb és legforróbb kérdéseiről.
Július - augusztusi Ûrkaleidoszkóp
Nyári szokás szerint az Ûrkaleidoszkóp július-augusztus hónapokban dupla számmal, nyolc oldalas terjedelemben jelentkezik. A tartalomból: Leszállt a Discovery - Phoenix-újdonságok - Elindult a GLAST és a Jason-2 - TDRS: huszonöt év - Új űrruhák és holdjárók tesztelése - Takarítás Föld körüli pályán? - Hírek, lapszemle - Ûr-karikatúrák
XXVI. Ionoszféra- és Magnetoszférafizikai Szeminárium
A Magyar Asztronautikai Társaság és a szemináriumsorozatot kezdetétől támogató intézmények az XXVI. Ionoszféra- és Magnetoszférafizikai Szemináriumot Budapesten, az MTA KFKI Atomenergia Kutatóintézetben (1121 Budapest, Konkoly Thege M. út 29-33.) rendezik meg 2008. november 24-26. között.