Hírek
Adja adója 1%-át a MANT-nak!
Ha Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák az űrkutatást! A rendelkezést idén már a bevallástól függetlenül, akár utána is meg lehet tenni. A végső határidő május 20.
Májusi Ûrkaleidoszkóp
A szám tartalmából: A Jules Verne teherűrhajó és a Szojuz TMA-12 a Nemzetközi Ûrállomásnál; Megvan a Pioneer-anomália oka?; Aktív vulkánok a Vénuszon?; A láthatatlan Naprendszer; Elindult a Galileo második tesztműholdja; Rövid hírek és áprilisi űrkutatási lapszemle
Megjelent az áprilisi körlevél
Felkerült honlapunkra társaságunk áprilisi körlevele.
A 2008. március 28-i (rendkívüli) közgyűlés anyagai
2008. március 28-án rendkívüli közgyűlést tartottunk, amelyen módosítottuk társaságunk alapszabályát, választottunk új főtitkár-helyettest valamint egy új elnökségi tagot is.
Szakszerkesztői állás
Az Élet és Tudomány c. tudományos ismeretterjesztő hetilap felvételt hirdet a fizika, kémia és informatika szakterületeket gondozó szerkesztői munkakörre.
Giordano Bruno-emlékdíj Almár Ivánnak
Az amerikai SETI League idén társaságunk örökös tiszteleti elnökének, Dr. Almár Ivánnak ítélte oda a Giordano Bruno-emlékdíjat. Ez minden évben annak jár, aki a legtöbbet teszi az idegen civilizációk tudományos kutatásáért, és így az adott szakterületen belül a lehető legnagyobb elismerést jelenti.
Ûrközelben - 2008. évi 5. adás
Az Ûrközelben 2008-as ötödik adása 2008. április 22-én hangzott el. Az adásban Bacsárdi László beszélgetett Apáthy Istvánnal (MTA KFKI Atomenergia Kutatóintézet) a magyar PILLE történetéről és eddigi sikereiről.
Megújult a honlapunk
Hosszas tervezés után megújult társaságunk honlapja
Áprilisi Ûrkaleidoszkóp
A szám tartalmából: Három Szaturnusz-hold - három új eredmény a Cassini-szondától; Rekordhosszúságú szerelési munkán az Endeavour űrhajósai a Nemzetközi Ûrállomásnál; Furcsán mozgó űrszondák a Föld közelében; Szabad szemmel hét és fél milliárd fényévre?; Rövid hírek és márciusi űrkutatási lapszemle
Ûrközelben - 2008. évi 4. adás
Az Ûrközelben 2008-as negyedik adása 2008. március 25-én hangzott el. Az adásban Bacsárdi László beszélgetett Dr. Frey Sándor csillagásszal az Ûr-VLBI-ről.