Hírek
Európa a világűrben - pályázati felhívás
Társaságunk és a Magyar Ûrkutatásért Alapítvány - együttműködve az Aeromagazin, a Galaktika magazin, az Élet és Tudomány, valamint a Természet Világa c. folyóirattal - idén is meghirdeti hagyományos esszépályázatát. Az idei téma: Európa a világűrben.
Ûrközelben - 2008. évi 10. adás
A Civil Rádióban futó rádióműsorunk októberi adását a Nemzetközi Világűrkongresszus határozta meg. A mostani adás is különleges abból a szempontból, hogy nem stúdióban készült, hanem a kongresszus helyszínén. Fiatal magyar résztvevők mondták el gondolataikat a konferenciáról - a műsorban Várhegyi Zsolttal, Vincze Miklóssal, Hirn Attilával és Horvai Ferenccel beszélgett a műsorvezető Bacsárdi László.
Októberi Ûrkaleidoszkóp
Kínai űrutazás űrsétával - A medveállatkák túlélték az űrrepülést - Szökik a földi oxigén - Sikerült a Falcon-1 magánfejlesztésű rakéta negyedik índítása - Az európai teherűrhajó a légkörbe lépve megsemmisült - Rövid hírek, lapszemle
Bolygótudományi szeminárium
Szeptember 4-én és 5-én, a Föld Bolygó Nemzetközi Éve program keretében bolygótudományi szeminárium lesz az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. A magyar-japán együttműködés részeként szervezett, ingyenesen látogatható rendezvényen elsősorban a Naprendszer égitesteivel kapcsolatos hazai és távolkeleti kutatási eredményeket mutajták be.
Megjelent a szeptemberi körlevél
Felkerült honlapunkra társaságunk szeptemberi körlevele.
Szeptemberi Ûrkaleidoszkóp
Víz a Marson: a Phoenix új eredményeiből - A Rosetta a Steins kisbolygó felé halad - Műholdas széltérkép - Magánűrhajó, magánrakéta - Nyári űrkutatási hírösszefoglaló és lapszemle
Kitüntetések
Társaságunk vezetői közül ketten is magas állami kitüntetésben részesültek augusztus 20-án.
Beszámolók a 2008-as Nemzetközi Ûrtáborról
Az idei táborban résztvevő három fiatal három beszámolója kalauzolhat el minket a 2008-as hunstvillei űrtáborba.
Ûrközelben - 2008. évi 9. adás
Az Ûrközelben 2008-as nyolcadik adása 2008. augusztus 12-én hangzott el. A rendkívüli adás Amerikában készült, a Nemzetközi Ûrtábor napjai során Bacsárdi László beszélgetett a tábor két diák résztvevőjével, Magyari Dórával és Hujber Áronnal.
Véget ért a nemzetközi űrtábor
A mai napon véget ért az amerikai Nemzetközi Ûrtábor, amelyben idén társaságunk támogatásával Magyari Dóra és Hujber Áron valamint Bacsárdi László képviselték Magyarországot.