Hírek
Közgyűlési anyagok
A 2008. március 28-án megrendezésre kerülő Közgyűlés elõkészítéseként ezúton tesszük közzé áttekintésre Társaságunk Alapszabályának módosított változatát, amely a Közgyûlésen megtárgyalásra kerül majd.
Márciusi körlevél
Felkerült a honlapra a márciusi körlevél
Rendkívüli közgyűlés
Meghívó a Magyar Asztronautikai Társaság rendkívüli, Alapszabály-módosító Közgyűlésére
Márciusi Ûrkaleidoszkóp
Az Ûrkaleidoszkóp márciusi számának tartalmából: Az űrállomásra vitte a Columbus kutatómodult az Atlantis - Megsemmisítették az irányíthatatlanná vált amerikai kémműholdat - 17 év sikeres működés után immár végét járja az Ulysses ûrszonda - Ûrközpontot avattak Iránban - Rövid hírek és űrkutatási lapszemle februárból. .
Ifjúsági Fórum, elírt dátum
Sajnos az Ifjúsági Fórum dátumában elírás történt, a fórum nem február 28-án, hanem február 29-én lesz.
Ûrközelben - 2008. évi 3. adás
Az Ûrközelben 2008-as harmadik adása 2008. február 26-án hangzott el. Az adásban Bacsárdi László beszélgetett Dr. Bérczi Szaniszlóval (ELTE TTK) a magyar Hunveyorokról és a Magyarországon lévő holdkőzetmintákról.
Februári körlevél
Felkerült a honlapra a februári körlevél
Farkas Flóra beszámolója a 2007-es hunstville-i táborról
...A szokásos múzeumi körút után (igazából zseniális és látványos a múzeum) első izgalmas pont a 4G-s terhelés. Ilyen furcsa fájdalmat és tehetetlenséget még nem éreztem. Semmihez sem fogható, ezt át kell élni. Nyomasztó, hogy nem lehet megmozdulni és az ember könnye is kicsordul. Utána ismét egy nagyon híres szerkezet az 1/6 –os szék, amely a Holdon való járást szemlélteti. Én inkább csak felfelé haladtam és ugráltam, mint egy óriásnyúl. Délután elérkezett az, amire vártunk. Kiképzés a másnapi akcióra. 4 rövid akciónk lesz és 1 egész napos. Pilóta szerettem volna lenni, ettõl függően lehettem posztokon a küldetések alatt...
Ifjúsági Fórum február végén
A szokásostól eltérõen idén februárban is lesz Ifjúsági Fórum. A MANT és a Magyar Ûrkutatási Iroda közös rendezvényének résztvevõi az űrcsillagászat, a világűrjog, a műholdas meteorológia témái mellett ízelítõt kaphatnak abból, hogy halad a hazai egyetemisták részvételével épülő tudományos műhold megépítése. Jelentkezni lehet Horvai Ferencnél a horvai@hso.hu címen, a belépés díjtalan.
2008 februári Ûrkaleidoszkóp
Címszavak kedvcsinálóul az Ûrkaleidoszkóp legújabb számából: A MESSENGER elrepült a Merkúr mellett - Meglepő eredmény az üstökösök anyagáról - A kínai \"űrszemetelés\" utóhatása - Ûrturizmus: a SpaceShipTwo tervei - Kell egy magyar műhold.