2009-04-12

Kétszer a világűrben, másodszor a Puskásban

...a Puskás Tivadar Távközlési Technikumban (1097 Budapest, Gyáli út 22.).

A Kétszer a világűrben, másodszor a Puskásban – találkozó Charles Simonyival rendezvény keretében április 16-án 14:30-kor a Puskás Tivadar Távközlési Technikumba látogat az űrutazásáról hazatérő Charles Simonyi. A rendezvényen találkozik rádióamatőrökkel, diákokkal, a Masat-1, az első magyar műhold készítőivel valamint a sajtó képviselőivel.

"Simonyi április 9-én délután mondta, hogy idén is szívesen jönne az iskolánkba és találkozna azokkal a rádióamatőrökkel és diákokkal, akikkel az űrből létesített kapcsolatot. Azonnal azt válaszoltam, hogy szívesen látjuk." – mondta dr. Horváth László, a Puskás Tivadar Távközlési Technikum igazgatója. "Arra nem lenne lehetőség, hogy mindenki, aki részt vett az április 3-i hétvégi eseményekben, személyesen üljön le Simonyival beszélgetni, de az április 16-i rendezvény egy jó alkalom az űrturistával való találkozásra." – tette hozzá Bacsárdi László, a Természet Világa szerkesztőbizottsági tagja.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint az április 16-i rendezvény lesz Charles Simonyi egyedüli nyilvános programja azon a napon. A délutáni programon Simonyi válaszol a jelenlévő rádióamatőrök és diákok kérdéséire. A rendezvény szervezésében az április 3-i hétvégi eseményekhez hasonlóan a Puskás Tivadar Rádióamatőr Klub (HA5KHC), a Magyar Ûrkutatási Iroda, a Műegyetemi Rádió Club (HA5MRC), a Puskás Tivadar Távközlési Technikum, a Magyar Asztronautikai Társaság, magyarországi rádióamatőrök és az alapításának idén 140. évfordulóját ünneplő Természet Világa vesz részt.

A program nyilvános, minden érdeklődőt várnak a szervezők. További információ a rendezvényről a www.termeszetvilaga.hu/radiokapcsolat címen található.