Kiadványok
Sokszínű űrtevékenység - kiállítás
Sokszínű űrtevékenység: a Magyar Asztronautikai Társaság vándorkiállítása - 2021
Magyarország a világűrben kiállítás
Magyarország a világűrben. A Magyar Asztronautikai Társaság vándorkiállítása - 2021
Űrtevékenység könnyedén
Ismeretterjesztő cikkek
A MANT két facebook-oldalán (Magyar Asztronautikai Társaság, Irány az űr!) nemcsak hírek jelennek meg, de ismeretterjesztő írások is az űrtevékenység különböző területeinek képviselőitől. Ezeket gyűjtjük itt össze.
Hazai űrkörkép 2020
A MANT gondozásában, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Űrkutatásért és Űrtevékenységért Felelős Főosztályának támogatásával elkészült és megjelent a Hazai űrkörkép 2020 című kiadvány, magyar és angol nyelvű változatban is.
Űrtan Évkönyv
A Magyar Asztronautikai Társaság működésének kezdeteitől fogva, 1961 óta jelenteti meg Asztronautikai Tájékoztató című kiadványát, amely az elmúlt években – megújult, kibővített formában – Űrtan Évkönyv címmel lát napvilágot. A kiadvány kiemelt célja a MANT elmúlt időszaki tevékenységének bemutatása mellett az űrkutatás világszerte legjelentősebb eseményeinek rövid, átfogó összefoglalása.
Körlevél
A Körlevél a tagjainknak szóló rendszeres kiadványunk, honlapunkon azonban minden érdeklődő számára PDF-dokumentumként letölthető.
Hazai űrkörkép 2019
A MANT gondozásában, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Űrkutatásért és Űrtevékenységért Felelős Főosztályának támogatásával 2019 végén megjelent az Űrkörkép 2019 című kiadvány. Célja, hogy betekintést nyújtson a hazai űrszektor sokszínű tevékenységébe, bemutatva azokat a kis- és középvállalkozásokat, kutatóhelyeket és egyetemi műhelyeket, amelyek űrkutatással és űrtevékenységgel foglalkoznak Magyarországon.
Űrtáborosaink
Negyedszázados sikertörténet a MANT nyári ifjúsági űrtáborainak sorozata. A könyvben szereplő 12 interjúban egykori űrtábori résztvevők, ma már fiatal szakemberek – mérnökök, informatikusok, fizikusok, csillagászok – mutatkoznak be. Legtöbbjük valamilyen tudományos vagy műszaki pályán – méghozzá az űrkutatáshoz kapcsolódó területeken – ért és ér el sikereket.
Táguló határok
A magyar űrkutatás kezdeteit bemutató könyv, a Tudomány születik 2014-ben jelent meg. Tíz interjú a hőskorról, tíz ember, aki nemcsak tanúja, de aktív alakítója is volt a megszülető új területnek. A könyv sikere bebizonyította, hogy az űrkutatásról szóló, személyes hangú beszámolók nemcsak fontos forrásmunkák a jövő tudománytörténészei számára, hanem egyúttal érdekes, a korszakra nagyon jellemző olvasmányok is.
Tudomány születik
Keveseknek adatott meg, hogy tanúi lehettek egy új tudományág születésének, még kevesebbeknek, hogy e folyamat tevékeny résztvevői lehettek. Az űrkutatás, az űrtudomány a legfiatalabb tudományterületek egyike. Az első szputnyik 1957-es felbocsátását követően szinte azonnal munkához láttak azok a lelkes fiatalok, akiket ma a szakma nagy öregjeiként tisztelünk. Munkájukkal kezdetét vette az a sikertörténet, amelyet némi egyszerűsítéssel magyar űrkutatásnak nevezünk.