2023-03-30

Magyar Űrkutatási Fórum 2021 válogatott közlemények

Elkészült a 2021-es Magyar Űrkutatási Fórum válogatott közleményeit tartalmazó kiadvány.

A Magyar Asztronautikai Társaság, az Energiatudományi Kutatóközpont és a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet közös kezdeményezésére 2021. szeptember 29. – október 1. között (szerdától péntekig) hibrid formában, online és Budapesten került megrendezésre a Magyar Űrkutatási Fórum 2021. A rendezvény házigazdája az Energiatudományi Kutatóközpont (1121 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 29-33.) volt.

A rendezvény a már több évtizedes hagyományok alapján a magyar űrkutatás széles fóruma. A konferencia lehetőséget biztosít az űrfizika, napfizika, geofizika, légkörfizika, űrgeodézia, planetológia és az űrkutatáshoz kapcsolódó más tudományterületeken, műszaki fejlesztésekben elért hazai eredmények bemutatására, megvitatására.

A COVID-19 járvány miatt a rendezvényt hibrid formában tartottuk, lehetőséget biztosítva a részleges vagy teljes online részvételre és online előadás tartására. A Magyar Űrkutatási Fórum 2021-re így három kategóriában lehetett relőadás-javaslatot benyújtani: szóbeli előadás, szóbeli előadás (online), poszter. A benyújtott előadásokat a Programbizottság értékelte és szekciókba sorolta.

A kiadvány kizárólag elektronikus formában jelent meg, innen letölthető: MŰF 2021 válogatott kozlemények