Hírek
Megjelent a 2022. II. negyedévi Körlevél
Tagjaink már olvashatják II. negyedévi körlevelünket, benne friss egyesületi hírekkel, eseménybeszámolókkal, rendezvénynaptárral.
H-SPACE 2022 konferencia áprilisban
Április 7-én jelenléti előadásokkal a BME I épületében, 8-án online formában tartjuk a nemzetközi űrkonferenciát. Kialakult a szakmai program, megnyílt a díjmentes regisztráció a résztvevők számára.
Ajánlja fel adója 1%-át a MANT-nak!
A személyi jövedelemadó „civil” 1%-áról rendelkező nyilatkozathoz nincs szükség másra, mint a MANT adószámának (19011084-1-41) feltüntetésére. Támogatásukat előre is köszönjük!
Stációk az űrkorszak felé vezető úton
Az Űrkorszak sorozat következő előadásában Bárczy Pál elmondja, hogyan lett deportáltból kohómérnök, hogyan lett belőle az anyagtudományok professzora, űrkutató, majd űripari vállalkozó.
Űrkorszak-előadás: Űrhajósjelöltek orvosi vizsgálatai régen és ma
Az űrhajósok, akik több mint 50 éve járják a világűrt, az átlagembernél jobb fizikai, szellemi és lelki állapotban kell, hogy legyenek, hiszen a feladatuk összetett, váratlan helyzetekkel szembesülhetnek és a munkakörülményeik rendkívüliek. Az elmúlt évtizedekben az űrhajózással kapcsolatban összegyűlt ismeretek és a technikai fejlődés alapján a kiválogatásuk során alkalmazott orvosi vizsgálatok is változtak, de mennyit?
Búcsú Szegő Károlytól
Szegő Károly a múlt század utolsó két évtizedében a magyar űrkutatás kiemelkedő, nemzetközileg is elismert alakja volt. Hozzá hasonló széles áttekintéssel tudományágunkról nagyon kevesen rendelkeznek hazánkban. Bölcsessége és tájékozottsága nagyon hiányozni fog nemcsak egyesületünknek, de az egész magyar űrkutató közösségnek is. Tőle búcsúzunk.
Megjelent a 2022. I. negyedévi Körlevél
Tagjaink már olvashatják I. negyedévi körlevelünket, benne az újévi elnöki köszöntővel, rendezvénynaptárral és más fontos információkkal.
FONTOS!
Tagsági adatbázis frissítése
Az aktuális taglista naprakésszé tételéhez szükséges, hogy minden tagunk 2022. január 1-jén érvényes adatait bekérjük a nyilvántartásunk részére.
Ünnepi üdvözlet
Kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánunk minden kedves tagunknak és látogatónknak!
Hazai űrkörkép 2021/2022
Közel 60 űripari cég és űrkutató szervezet, valamint további potenciális űripari beszállítók friss adatai találhatók meg benne.