Tagfelvétel

Belépés a társaságba

- magánszemélyeknek -

Miért legyen a MANT tagja?

A MANT-tagok az űrkutatással és egyéb űrtevékenységgel foglalkozó szakmai közösség tagjai. Az értékes kapcsolati háló mellett részt vehetnek szakmai rendezvényeken, vagy akár azok szervezésében, publikálhatnak a MANT által kiadott Űrtan Évkönyvben.

A tagok egy része nem szakmabeli, hanem az űrkutatás, űrhajózás iránt érdeklődő laikus, akik első kézből értesülhetnek az űrtevékenység fejlődéséről és élvezhetik a remek társaságot. A MANT tagjai hozzájárulnak az űrtevékenységgel kapcsolatos ismeretek terjesztéséhez és az űrkutatás népszerűsítéséhez.

A MANT hírlevelén keresztül értesülni lehet különböző hazai rendezvényekről/eseményekről, a MANT által szervezett belépődíjas rendezvényeken pedig külön részvételi díj van a MANT-tagok számára (pl. Magyar Űrkutatási Fórum rendezvénysorozat, szakmai kirándulások, stb.)

Szeretettel várjuk minden, az űrkutatás és tevékenységünk iránt érdeklődő leendő tagtársunkat!

A belépéshez egy belépési kérelmet kell kitölteni és az éves tagdíjat befizetni. A kérelmet a 18 év feletti tagjelöltek itt, a 18 év alatti ifjúsági tagjelöltek pedig itt tudják kitölteni.

Amennyiben az Elnökség jóváhagyja a tagfelvételt, belépési nyilatkozatot kell aláírni, ez megtehető személyesen a MANT irodájában. Amennyiben fizikai akadálya van a személyes megjelenésnek, postán kérjük eljuttatni a kitöltött és aláírt nyilatkozatot, amely innen letölthető. Ifjúsági (18 év alatti) tagjelölt esetében a szülő (gondviselő) hozzájárulása is szükséges, ebben az esetben az innen letölthető nyilatkozatot kell kitölteni.

A tagdíj összege 2023-tól

  • rendes tagoknak 10 000 Ft
  • diákoknak és nyugdíjasoknak 5 000 Ft
  • érdemes tagok számára 1 000 Ft
  • pártoló tagok számára minimum 20 000 Ft
  • céges tagoknak 100 000 Ft

Tagi jogviszonya a felvételi döntés után onnantól lesz hivatalos, hogy beérkezett hozzánk az első tagdíjbefizetése.

A tagdíjat át tudja utalni, vagy az ország bármelyik CIB bankfiókjában be tudja fizetni közvetlenül a bankszámlánkra (10700024-49478701-51100005). Személyesen rendezvényeink alkalmával is lehetőséget biztosítunk a befizetésre. Legvégső esetben postai (sárga) csekket is tudunk küldeni, de ez jelentős többletköltséggel jár számunkra, így tagdíjának csak egy része érkezik meg hozzánk.

A tagfelvételi kérelmeket negyedévente bíráljuk el. Ha a tagfelvételi kérelem elküldése után 30 nappal sem kap tőlünk választ, kérjük, érdeklődjön e-mailben vagy telefonon.