Hírek
A világűr határa
Egyesületünk állandó, havonta egy alkalommal megrendezésre kerülő szakmai szeminárium-sorozatot indít „Űrkorszak” címmel. Ennek nyitó rendezvénye 2021. szeptember 22-én 16:00 órakor lesz „A világűr határa (Kármán-vonal?) és az űrturizmus kihívásai” címmel
Magyar Űrkutatási Fórum 2021 előzetes programja
A Magyar Asztronautikai Társaság, az Energiatudományi Kutatóközpont és a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet közzétette a Magyar Űrkutatási Fórum 2021 előzetes programját.
Magyarország Űrstratégiája
A Kormány augusztus 18-án elfogadta a „Magyarország Űrstratégiája” című dokumentumot.
Budapest lehet a világ űrfővárosa 2024-ben
A MANT – a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával – pályázott a világ legnagyobb globális űreseményének, a Nemzetközi Asztronautikai Kongresszusnak (IAC) a megrendezésére 2024 őszén. A napokban Budapestre látogatott a kongresszust szervező Nemzetközi Asztronautikai Szövetség (IAF) ügyvezető igazgatója, hogy személyesen tájékozódjon az előkészületekről. Úgy találta, hogy a javasolt helyszínek mindenben megfelelnek a komplex követelményeknek és a pályázó konzorcium felkészült a rendezvény magtartására. Döntés idén október végén várható.
Megjelent a 2021. III. negyedévi Körlevél
Tagjaink már olvashatják III. negyedévi körlevelünket
Mindenki számára elérhető az Űrtan Évkönyv 2020
Immár nem csak tagjaink olvashatják az április elején megjelentetett kiadványunk teljes szövegét, benne hét érdekes szakmai-ismeretterjesztő írással.
Izgalmas, interaktív, ingyenes!
Virtuális Űrtábor 2021
A COVID-19 járványra való tekintettel az idei évben is virtuálisan tartjuk meg a tábort, július 6-8. között, Zoom platformon. Előadások, kerekasztal-beszélgetések és érdekes feladatok várnak minden 13-18 év közötti résztvevőre.
Új videó
Videó: Szentpéteri László - A kínai űrállomás
Szentpéteri László előadása az épülő kínai űrállomásról elérhető a youtube-csatornánkon
Virtuális könyvbemutató
Könyvbemutató: Az első magyar űrrepülés története
A kínai űrállomás
2021. május 20-án, csütörtökön 18:00 órai kezdettel tartjuk következő Virtuális Űrakadémia Klub előadásunkat, melyben Szentpéteri László mutatja be az épülő kínai űrállomást.