Hírek
Ünnepi üdvözlet
Kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánunk minden kedves tagunknak és látogatónknak!
Hazai űrkörkép 2021/2022
Közel 60 űripari cég és űrkutató szervezet, valamint további potenciális űripari beszállítók friss adatai találhatók meg benne.
Lapajánló: Aranysas, 2021. december
Űrcowboyok (Pajzs és kard a kozmoszban) címel jelent meg Schuminszky Nándor és Vincze Miklós írása az Aranysas decemberi számában.
Magyarország és a világűr – könyvbemutató
December 4-én (szombaton) délelőtt várunk minden érdeklődőt Kistarcsán a Csigaházban, ahol az Űrfa mellett a Magyarország és a világűr című könyvet is bemutatjuk.
Tiszteleti tagunk búcsúztatása
Megemlékezés dr. Szabó Józsefről
Dr. Szabó Józsefnek, a MANT tiszteleti tagjának temetése 2021. november 29-én hétfőn 15:00 órakor Budapesten, a Fiumei úti sírkertben lesz. A család kérése, hogy virágok és koszorúk helyett életének rövid bemutatásával emlékezzünk meg róla.
Ég és föld közötti kapcsolatok - könyvbemutató
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanács Médiatudományi Intézete és a Világűr Társadalomtudományi Kutatóműhely tisztelettel invitál mindenkit az Ég és Föld közötti kapcsolatok - Az űrtávközlés története, elmélete és gyakorlata című kötet bemutatójára.
FELHÍVÁS: Publikációs lehetőség a 2021-es Űrtan Évkönyvben
11 - 18 év közötti diákoknak
Diákpályázat 2021/2022
Megjelent felhívásunk az idei MANT Rajzpályázatra és MANT Diákpályázatra. Új, könnyebben kezelhető pályázati felületen lehet regisztrálni és feltölteni a pályamunkákat 2022. február 7-én éjfélig. Az idei téma: "MI az űrkutatásban".
Űrkorszak - Leszállások a Marson
November 8-án, hétfőn 17 órától tartjuk Űrkorszak c. sorozatunk következő előadását Leszállások a Marson címmel.
ESA - Európai Űrügynökség
Az ESA leköszönt igazgatójának előadása november 2-án
Meghívó: Johann-Dietrich Wörner, az Európai Űrügynökség idén leköszönt főigazgatója november 2-án "United Space in Europe" címmel előadást tart a Műegyetemen