2023-10-14

Diákpályázat: Pár perc súlytalanság

A Magyar Asztronautikai Társaság, mint minden évben, idén is az Űrkutatás Napja alkalmából hirdette meg hagyományos diákpályázatát. A jelentkezők sokféle műfajban alkothatnak, mérhetik össze a tudásukat. Lehet dolgozatot vagy novellát írni, de a szabadon választható feladatok közt szerepel számítógépes grafika, poszter, bemutató, rövid videó készítése. Lehetséges internetes honlap, blog vagy Facebook-oldal létrehozása is a kiírt témával kapcsolatban, de a pályázók kitalálhatnak és leírhatnak kísérletet vagy számítógépes programot is. A rajzokat, amelyekkel a fiatalabb (11–14 éves) korkategóriában lehet pályázni, külön rajzpályázat keretében értékeljük és külön is díjazzuk.

Az idei pályázat témája: Pár perc súlytalanság

Képzeld el, hogy nyersz vagy ajándékba kapsz (vagy ha telik rá, akkor vásárolsz) egy jegyet „űrugrásra”. Neked is megmozgatja a fantáziádat a lehetőség, amelynek során 80–100 km magasság fölé juthatsz el, élvezni a Föld páratlan látványát és átélni a néhány percen át tartó súlytalanságot?

Mostanra már két amerikai cég is kínál ilyen szolgáltatást, az első repülések meg is történtek. E témakörrel kapcsolatban várjuk az elképzeléseidet, gondolataidat, ötleteidet bemutató pályamunkádat, bármelyik megadott műfajban és tetszőleges tartalommal.

Nyugodtan engedd szabadon a fantáziád, a pályamunkát a meghirdetett fő témakörhöz kapcsolódóan bármilyen megadott formában és tartalommal készítheted.

2024. február 12-én 23:59-ig várjuk a pályamunkákat!

Részletes információt, pályázati feltételeket, további ötleteket a Diákpályázat oldalán találsz, és a pályamunkákat is onnan lehet majd feltölteni. Jó munkát kívánunk!