18 - 35 év közöttieknek 2020-04-25

MANT Űrakadémia

A Magyar Asztronautikai Társaság - együttműködve a nemzetközi Space Generation Advisory Council szervezettel - 2015-ben rendezte meg először a MANT Űrakadémiát. A négy  napos rendezvényen azóta is minden évben 18-35 év közötti fiatalok részvételére számítanak a szervezők. Mérnök, fizikus, informatikus, jogász, orvos, biológus, kémikus, menedzser... és mindazon területek, amelyek kapcsolódhatnak az 
űrtevékenységhez. A főiskolás, egyetemista hallgatók mellett aktív résztvevőként számítanak a hallgatói jogviszonyukon már túllévő fiatal szakemberekre. 
A munkacsoportokban zajló munkát segítendő a rendezvényen áttekintő jellegű előadások hangzanak el hazai űrkutatással foglalkozó szakemberektől.

Visszatekintés a 2019. évi nyári MANT Űrakadémiára.

„2019 augusztusának elején rendeztük meg ötödik alkalommal a 18–35 év közötti fiataloknak szóló Űrakadémiát. A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) és a Space Generation Advisory Council (SGAC) által közösen szervezett rendezvényen idén a földmegfigyelés kérdésköre került terítékre, azon belül is a globális klímaváltozás magyarországi, lokális hatásai. Húsz űrtevékenységért lelkesedő fiatal tucatnyi előadást hallgathatott meg a témakörben és vehetett részt egy infografika megalkotásában, amely felvázolja a hazánkat érintő legfontosabb kérdéseket.”

Így kezdődik Ordasi András és Strádi Andrea képes beszámolója az idei Űrakadémiáról, amely teljes egészében az Űrvilág hírportálon olvasható. Ott megtekinthető az említett infografika is, amelyet az Űrkutatás Napján (2019. október 17-én, az MTA székházában) poszter formájában mutattak be.