Hírek
Ûrhajós találkozó a Puskásban
Charles Simonyi április 30-án hétfőn Magyarországra látogat. Hétfõn délelőtt a Vöröskereszt szervezésében közéleti személyiségekkel találkozik, sajtótájékoztatót tart a Magyar Vöröskeresztnél, délután pedig magyar tudósokkal és diákokkal találkozik Budapesten. A hétfő délelõtti sajtótájékoztatóról bõvebb információ a Vöröskereszttõl kérhetõ. A hétfõ délutáni szakmai beszélgetést a Magyar Asztronautikai Társaság, a Műegyetemi Rádió Club, Puskás Tivadar Távközlési Technikum és a Természet Világa című folyóirat szervezi.
Ûrközelben - a Magyar Asztronautikai Társaság műsora
A Magyar Asztronautikai Társaság a Civil Rádióval együttműködve űrkutatási témájú rádióműsort indított. A rádióműsor havonta fél órában jelentkezik a Civil Rádió tudományos sávjában. A műsor Budapest térségében az FM 98-on hallgatható, az internet segítségével viszont az egész világról elérhető a www.civilradio.hu címen.
Sikeres rádiókapcsolat Charles Simonyival
Április 13-án hajnali 01.15-kor sikeres kapcsolatot létesítettünk a Nemzetközi Ûrállomás fedélzetén tartózkodó Charles Simonyival. Hat diák kérdésére válaszolt, a diákok élőben tették fel neki a kérdéseiket.
Előadás a MANT ismeretterjesztő szerepéről
A MANT meghívást kapott az 50. Országos Középiskolai Fizikatanári Ankét és Eszközbemutatóra, így, 2007. március 17-én Szegeden egy műhelyfoglalkozás keretében bemutatkozott társaságunk a középiskolás tanároknak.
Jubileumi évkönyv
A Magyar Asztronautikai Társaság első jogelődje, az Asztronautikai Bizottság megalakulásának 50. évfordulójára egyesületünk könyvet jelentetett meg. A közel 200 oldalas kötetet írta és összeállította Horvai Ferenc, szerkesztette Kelemen János. A könyv különösen az első idők történetét öleli fel, az 1956-59 között fennálló Asztronautikai Bizottsággal és az 1959-86 között a MTESZ Központi Asztronautikai Szakosztályaként működő egyesülettel kapcsolatos fontos eseményeket bemutatva.