Hírek
Almár Iván cikkei az Aeromagazinban
Dr. Almár Iván, társaságunk örökös tiszteleti elnöke 1997 óta ír rendszeresen az Aeromagazin számára ûrkutatási témájú cikkeket. Az elmúlt 10 év során több mint 100 írása jelent meg az újságban, ezeknek a listáját közöljük most, tematika szerinti csoportosításban.
A 2007-es rendes közgyűlésünk anyagai
A 2007. június 5-én (kedd) 14.00-kor tartott rendes közgyűlésünk jegyzőkönyve és beszámolói felkerültek a honlapra.
Ûrközelben - 3. adás
A harmadik adást 2007. június 19-én hallhatták a Civil Rádió hallgatói. Az adás témája: Fiatal tehetségek az űrkutatásban
Ûrközelben - 2. adás
Második adás témája: A Marskutatás magyar szemmel. Az adást 2007. május 22-én hallhatták a Civil Rádió hallgatói. Az adás letölthető a honlapunkról.
A 2006/2007. évi esszépályázat eredményei
A 2007. március 1-jei határidővel lezárult ifjúságú pályázatunk eredményei.
Ûrhajós találkozó a Puskásban
Charles Simonyi április 30-án hétfőn Magyarországra látogat. Hétfõn délelőtt a Vöröskereszt szervezésében közéleti személyiségekkel találkozik, sajtótájékoztatót tart a Magyar Vöröskeresztnél, délután pedig magyar tudósokkal és diákokkal találkozik Budapesten. A hétfő délelõtti sajtótájékoztatóról bõvebb információ a Vöröskereszttõl kérhetõ. A hétfõ délutáni szakmai beszélgetést a Magyar Asztronautikai Társaság, a Műegyetemi Rádió Club, Puskás Tivadar Távközlési Technikum és a Természet Világa című folyóirat szervezi.
Ûrközelben - a Magyar Asztronautikai Társaság műsora
A Magyar Asztronautikai Társaság a Civil Rádióval együttműködve űrkutatási témájú rádióműsort indított. A rádióműsor havonta fél órában jelentkezik a Civil Rádió tudományos sávjában. A műsor Budapest térségében az FM 98-on hallgatható, az internet segítségével viszont az egész világról elérhető a www.civilradio.hu címen.
Sikeres rádiókapcsolat Charles Simonyival
Április 13-án hajnali 01.15-kor sikeres kapcsolatot létesítettünk a Nemzetközi Ûrállomás fedélzetén tartózkodó Charles Simonyival. Hat diák kérdésére válaszolt, a diákok élőben tették fel neki a kérdéseiket.
Előadás a MANT ismeretterjesztő szerepéről
A MANT meghívást kapott az 50. Országos Középiskolai Fizikatanári Ankét és Eszközbemutatóra, így, 2007. március 17-én Szegeden egy műhelyfoglalkozás keretében bemutatkozott társaságunk a középiskolás tanároknak.
Jubileumi évkönyv
A Magyar Asztronautikai Társaság első jogelődje, az Asztronautikai Bizottság megalakulásának 50. évfordulójára egyesületünk könyvet jelentetett meg. A közel 200 oldalas kötetet írta és összeállította Horvai Ferenc, szerkesztette Kelemen János. A könyv különösen az első idők történetét öleli fel, az 1956-59 között fennálló Asztronautikai Bizottsággal és az 1959-86 között a MTESZ Központi Asztronautikai Szakosztályaként működő egyesülettel kapcsolatos fontos eseményeket bemutatva.