2014-03-10

Ûrtábor: elindult a jelentkezés!

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) 2014-es Ûrtábora június 22. (vasárnap) és június 28. (szombat) között lesz Felsőtárkányban, Eger közelében, Heves megyében. Tábori résztvevőnek 13-18 éves fiatalok jelentkezését várjuk.

A MANT 1994 óta rendezi meg az űrtábort az űrkutatás kedvelői számára, akik szívesen eltöltenek egy tartalmas, izgalmas nyári hetet hasonló érdeklődésű fiatalok társaságában. Az egy hét során a résztvevők találkozhatnak magyar űrkutatókkal, bővíthetik az űrtevékenységgel kapcsolatos ismereteiket, különleges programokon vehetnek részt. A tervezett érdekes és változatos előadások között szerepel biológia, pszichológia, történelem, klímaváltozás, fizikai és kémiai kísérletek, az űrhajósok élelmezése. A tervek szerint a táborozók meglátogatják Egerben a Varázstornyot (Hell Miksa Csillagászati Múzeum, Planetárium, Camera Obscura), kirándulnak a Bükki Nemzeti Parkba és Szilvásváradra. A tábor egyik fénypontjaként – ha minden jól megy – egy robotrepülő indítását is megnézhetik testközelből.

Az idei űrtábor részvételi díja 39.000 Ft. Ez fedezi a szállást, a programokon való részvételt, és napi háromszori étkezést is. Jelentkezési határidő: 2014. május 31.

Mint minden évben, most is lehet kedvezményt kapni a részvételi díjból.
Korai regisztráció: A részvételi díj 2013. május 10-ig befizetve csak 36.000 Ft.
Új táborozó kedvezmény: Minden olyan párban jelentkező diák, aki közül legalább az egyik még nem vett részt MANT űrtáborban, jogosult erre a kedvezményre. A kedvezmény mértéke 3000 Ft/fő, amelyet a pár mindkét tagja igénybe vehet. A kedvezmény nem összevonható. Egy ajánló több, korábban még nem táborozó diákot is ajánlhat, ebben az esetben minden korábban nem táborozó diák jogosult a kedvezményre.
Diákpályázatos diákok: A 2013/2014. tanévre meghirdetett és már lezárult MANT diákpályázat összes résztvevője – függetlenül az elért helyezésétől – kedvezményes, 33.000 Ft részvételi díj befizetésével vehet részt a pályázaton, ha május 31-ig jelentkezik.

A tábori férőhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre (kb. 30 fő részvételére számítanak), ezért nem csak a díjkedvezmény miatt érdemes minél előbb jelentkezni.

További tudnivalók a MANT honlapjának Ûrtábor menüpontjában olvashatók, ahol a jelentkezési lapot is ki lehet tölteni.