2016-03-13

Ûrtábor 2016 és Mentor-program

Érdekel az űrkutatás? Szeretnél eltölteni egy tartalmas, izgalmas nyári hetet hasonló érdeklődésű, 13-18 éves fiatalok társaságában? Beszélgetnél magyar űrkutatókkal?

Ha igen, akkor a MANT Ûrtáborát neked találtuk ki!

A MANT 1994 óta rendezi meg az űrtábort az űrkutatás iránt érdeklődő fiataloknak. Az egy hetes tábor során a résztvevők találkozhatnak magyar űrkutatókkal, bővíthetik az űrtevékenységgel kapcsolatos ismereteiket, és különleges programokon vehetnek részt.

A következő, 2016-os Ûrtábor július 3-9. között lesz Debrecenben. A kedvezményes részvételi díj 29.900 Ft azok számára, akik részt vettek a MANT 2015/2016. tanévre meghirdetett diákpályázatán VAGY a korábbi évek során részt vettek az űrtáborban VAGY 2016. április 15-ig jelentkeznek a táborba.

Akik május 15-ig jelentkeznek, azok számára 34.900 Ft, akik pedig június 5-ig, azok számára 39.900 Ft a részvételi díj. Ez fedezi a szállást, a programokon való részvételt, és napi háromszori étkezést is.

„Bejárós táborozók” számára, vagyis akik Debrecenben vagy környékén laknak, nem kérnek szállást a táborban és legkésőbb június 5-ig jelentkeznek, 19.900 Ft a részvételi díj.

Minden, amit az Ûrtáborról és a jelentkezésről tudni kell
Mentor-program


Lehetőség nyílik az űrtáborba vágyó diákok és az űrkutatás népszerűsítéséért tenni kívánó vállalkozások és magánszemélyek számára. Mentorként átvállalhatja egy – vagy több – diák részvételi díját a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) 2016-os Ûrtáborában. Evvel olyan, 13–18 éves diák részvételét segíti elő egy komoly múlttal rendelkező, színvonalas szaktáborban, aki érdeklődik az űrkutatás iránt és szívesen töltene egy hetet szakemberek és hasonló érdeklődésű diákok társaságában.

Magánszemély mentorok esetében ez a kedvezményes részvételi díj (29.900 Ft) megfizetését jelenti, cégek esetében pedig a teljes árú részvételi díj megfizetését (39.900 Ft).

Kinek előnyös ez a konstrukció és miért?

A diáknak:
– egy igazán különleges táborban vehet részt
A diákot „örökbe fogadó” mentornak:
– jó célt szolgál;
– közhasznú szervezetként igazoljuk a támogatás befizetését
A MANT-nak:
– több diák vesz részt táborunkban

A Mentorok számára a befizetés határideje 2016. május 15.

A Mentor megnevezhet konkrét személyt, akinek a részvételi díját átvállalja, vagy rábízhatja a MANT-ra a mentorált diák kiválasztását. Utóbbi esetben a MANT – aktív pedagógus tagjai, diákpályázati felkészítő tanárok, illetve korábbi űrtáborok nevelői javaslata alapján – olyan diákot választ, aki érdeklődése és képességei alapján értékes tagja lehet az űrtábori közösségnek.

A vállalkozások részéről Magyarországon is egyre elfogadottabb a társadalmi felelősségvállalási stratégia (CSR) bevezetése. De azok a cégek is, amelyek nem alkalmaznak ilyet, egyre inkább igyekeznek társadalmilag hasznos célokat támogatni. Ilyen hasznos cél, ha gyermekeinknek megmutatjuk a tudomány csodáit, ablakot nyitunk a világűr elképesztő végtelenjére.

Ajándékozzon meg egy fiatalt az Ûrtábor élményével!

A Mentor-program részletei