2012-09-07

Teljes az Ûrkaleidoszkóp archívuma

Az Ûrkaleidoszkóp kezdetben a MANT tagjainak szóló havi információs kiadvány volt, az űrtevékenység friss híreiről, eseményeiről, évfordulóiról tájékoztatott. 1987 és 2011 között 25 évfolyamot ért meg. Szerepét azonban fokozatosan átvették az internetes információforrások, nyomtatására és postázására nem jutott forrás. A kiadvány ezért az utolsó években papíron már nem, csak elektronikus formátumban készült, és így bárki számára hozzáférhető volt honlapunkon. Utolsó száma 2011 decemberében jelent meg.

2012 augusztusára az Ûrkaleidoszkóp összes régebbi évfolyamának számai is felkerültek archívumunkba. Ott az adott év alatt a megfelelő hónap nevére kattintva minden érdeklődő olvasó számára PDF dokumentumként letölthetők. Az Ûrkaleidoszkóp régebbi számai hű keresztmetszetet adnak a korabeli űrtevékenységről, és arról, hogy abból a kiadvány mindenkori szerzői és szerkesztői mit tartottak a legérdekesebbnek.

A régi Ûrkaleidoszkópok összegyűjtéséért és digitalizálásáért, kezdeményezésükért és kitartó munkájukért köszönet illeti Schuminszky Nándor és Turányi Tamás tagtársainkat!

Az Ûrkaleidoszkóp archívuma