2013-09-04

Nemzetközi gyermekrajzverseny

Az iskolaév kezdetével párhuzamosan az ASTRA Tehetség verseny is kezdetét veszi, ezúttal már harmadik alkalommal. A nemzetközi gyermekrajzversenyt az idén a korábbinál több országban – Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában – rendezi meg a SES (a világ vezető távközlésiműhold-üzemeltetője).

A 8 és 15 év közötti gyermekek rajzait várják azzal kapcsolatban, hogyan segítik a műholdak az emberek életét. Az ASTRA minden beküldött kép után 1 eurót adományoz az Orvosok Határok Nélkül (Médecins Sans Frontières, MSF) elnevezésű szervezetnek, ezzel segítve az egészségügyi segélyszervezet munkáját világszerte.

A verseny 2013. szeptember 2-től október 31-ig tart. A szakértői zsűri – idén ismét a Szlovák Nemzeti Galéria égisze alatt – 12 nyertest választ ki a rajzok beküldői közül, akik értékes díjakat nyerhetnek. A pályaműveket a www.astratalent.eu weboldalon keresztül lehet benyújtani, ahol október 15-től szavazni is lehet rájuk. Az a hat gyermek, akiknek rajzaira a legtöbb szavazat érkezik, szintén díjazásban részesül.

Bővebb információ és a szabályok a www.astratalent.eu weboldalon olvashatók.