2014-11-14

Műholdakkal az olvadó jégtakarók nyomában

A következő MANT Világűrklub webszemináriumi előadás részletei:

Kiss Annamária: Műholdakkal az olvadó jégtakarók nyomában

Időpont: 2014. november 27. (csütörtök), 18:30-19:30

Az előadás a földmegfigyelő műholdakról származó adatok elemzésének világába nyújt betekintést. Mik azok a gravimetriai műholdak, hogyan működik a GRACE, és hogyan lehet a mérési adataikból olyan számításokat végezni, amelyekkel az Antarktisz és Grönland területének tömegváltozásait vizsgálhatjuk meg? Hogyan befolyásolják a számítási végeredményt a különböző felhasználható modellek?

Az előadóról: Kiss Annamária 2008-ban kezdte el a tanulmányait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Az építőmérnöki BSc elvégzése után földmérő és térinformatikai mérnök mesterszakot végzett, 2014 tavaszától doktorandusz a BME Általános és Felsőgeodézia Tanszéken. Kutatásában a Gravity Recovery and Climate Experiment (GRACE) műholdakról származó adatok alapján végez vizsgálatokat.

Az előadóval nemrég közölt interjút az Élet és Tudomány című lap.

Ezen a linken lehet regisztrálni a webes szemináriumon történő részvételre. Az előadás hallgatósága legfeljebb 25 fő, a regisztráció kizárólag MANT-tagok, illetve MANT-tag ajánlásával rendelkező érdeklődők számára elérhető!