2021-07-02

Magyar Űrkutatási Fórum 2021

KONFERENCIA FELHÍVÁS

A Magyar Asztronautikai Társaság, az Energiatudományi Kutatóközpont és a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet közös kezdeményezésére 2021. szeptember 29. – október 1. között (szerdától péntekig) hibrid formában, online és Budapesten kerül megrendezésre a

Magyar Űrkutatási Fórum 2021.

A rendezvény házigazdája az Energiatudományi Kutatóközpont (1121 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 29-33.)

A rendezvény a már több évtizedes hagyományok alapján a magyar űrkutatás széles fóruma. A konferencia lehetőséget biztosít az űrfizika, napfizika, geofizika, légkörfizika, űrgeodézia, planetológia és az űrkutatáshoz kapcsolódó más tudományterületeken, műszaki fejlesztésekben elért hazai eredmények bemutatására, megvitatására.

A COVID-19 járvány miatt a rendezvényt hibrid formában tartjuk, lehetőséget biztosítva az online részvételre és online előadás tartására. A Magyar Űrkutatási Fórum 2021-re így három kategóriában lehet előadásjavaslatot benyújtani: szóbeli előadás, szóbeli előadás (online), poszter.

A benyújtott előadásokat a Programbizottság értékeli és szekciókba sorolja.

Az előadások időtartama: 20+5 perc (előadás+diszkusszió).

Az előadások 2000-2700 karakter terjedelmű kivonatát a MANT könyvazonosítóval (ISBN számmal) ellátott elektronikus absztrakt kiadványban fogja megjelentetni. Emellett lehetőség van a konferencián elhangzott előadások anyagának egy rövid, 4 oldal terjedelmű konferenciaközlemény formában való megjelentetésére is. Az előadások tartalmi kivonatának benyújtásához valamint a publikációk elkészítéséhez sablont fogunk biztosítani.

A konferencián való részvételhez regisztrációs díjat kell fizetni. A regisztrációval kapcsolatos információkat augusztus elejéig közzétesszük.

Absztraktok beküldése a konferenciára: EasyChair (határidő: augusztus 25.)

Letölthető sablon az absztrakt benyújtásához: Absztrakt_sablon_MUF2021 

A felhívás letölthető pdf-ben innen: MUF2021_korlevel_20210701 

Határidők:

  • Előadások bejelentésének határideje: 2021. augusztus 25.
  • Visszajelzés az előadások elfogadásáról: 2021. szeptember 3.
  • Konferencia ideje: 2021. szeptember 29. – október 1.
  • Konferencia-közlemények benyújtásának határideje: 2021. október 1.

A szervezők nevében:

Bacsárdi László, Hirn Attila és Wesztergom Viktor

a Programbizottság társelnökei