2014-02-04

Műegyetemi fiatalok az űrben

A Műegyetemi fiatalok az űrben című rendezvényre 2014. február 13-án (csütörtökön) 15-től 18 óráig minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A helyszín a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) I épülete, I.B.025. (1117 Budapest, Magyar tudósok krt. 2.)

A rendezvényen való részvételhez kérjük, hogy regisztráljon ezen az oldalon. (A belépés ingyenes.)

14.30-kor – amennyiben az időjárás engedi – rádióamatőrök felbocsátanak egy héliumos ballonra helyezett jeladót a BME I épülete elől, amely a „Happy Birthday Masat-1" üzenetet fogja sugározni.

A 15.00-kor kezdődő előadásokon többek között szó lesz a Masat-1 műhold elmúlt éves eredményeiről, az Európai Ûrügynökség által meghirdetett rakéta- és ballonkísérletek műegyetemi sikereiről, valamint a műholdas adatok kutatási és gyakorlati alkalmazásairól.

A Műegyetem hallgatói és fiatal kutatói nem csak szóbeli előadásokat tartanak, hanem 16.30-17.30 között poszterek segítségével, kötetlen beszélgetésen is beszámolnak érdekes eredményeikről.

A BME I épületében ezen a napon reggel 10-től megtekinthető lesz a Magyar Asztronautikai Társaság „Világűr emberközelben” című kiállítása, valamint bemutatásra kerülnek a Masat-1 műholddal kapcsolatos relikviák is.

A meghívó és a részletes program innen letölthető (pdf)