2016-03-14

MANT Ûrakadémia 2016, augusztus 11-14.

A Magyar Asztronautikai Társaság – együttműködve a nemzetközi Space Generation Advisory Council szervezettel – idén nyáron másodszor rendezi meg a MANT Ûrakadémiát, 2016. augusztus 11-14. között Gödöllőn. A négy napos rendezvényen 18–35 év közötti fiatalok részvételére számítanak a szervezők. Mérnök, fizikus, informatikus, jogász, orvos, biológus, kémikus, menedzser... és mindazon területek szakemberei részt vehetnek, amelyek kapcsolódhatnak az űrtevékenységhez. A főiskolás, egyetemista hallgatók mellett aktív résztvevőként számítanak a hallgatói jogviszonyukon már túllévő fiatal szakemberekre.

A rendezvényen résztvevő fiatalok a Nemzetközi Ûrállomás fedélzetére terveznek egy hazai kísérletet, és a kísérlet részleteit egy ajánlás formájában fogalmazzák meg. Az Ûrakadémián megszülető ajánlást egy kiválasztott fiatal bemutathatja a hazai döntéshozóknak.

A munkacsoportokban zajló munkát segítendő, a rendezvényen áttekintő jellegű előadások hangzanak el hazai űrkutatással foglalkozó szakemberektől.

A MANT Ûrakadémia helyszíne Gödöllő, időpontja 2016. augusztus 11. (csütörtök) – 14. (vasárnap) lesz. A kedvezményes részvételi díj MANT-tagoknak 15.000 Ft, nem MANT-tagoknak 18.000 Ft. A kedvezmény feltétele a jelentkezés legkésőbb május 15-ig. A teljes részvételi díj (május 16. és július 15. közötti jelentkezés esetén) MANT-tagoknak 18.900 Ft, nem MANT-tagoknak 21.900 Ft.

A részvételi díj fedezi a szállást, a programokon való részvételt, a csütörtöki vacsorát, a pénteki/szombati reggeli-ebéd-vacsora hármast, és a vasárnapi reggelit és ebédet. (A részvételi díj azoknak, akik csütörtök délutántól péntekig estig vagy péntek estétől vasárnap délutánig kívánnak részt venni: MANT-tagoknak 14.000 Ft, nem MANT-tagoknak 17.000 Ft.)

Jelentkezési határidő: 2016. július 15. A férőhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre (nagyságrendileg 20 fő részvételére számítunk), ezért érdemes minél előbb jelentkezni.

További információ a MANT Ûrakadémia honlapján olvasható, ahonnan a jelentkezési lap is elérhető.