2021-03-30

Két előadás diákoknak

Két új, izgalmas előadás is megnézhető a MANT Youtube-csatornáján

2021. március 26-án, péntek délután tartottuk az idén először külön meghirdetett MANT Rajzpályázat és MANT Diákpályázat virtuális díjátadóját. Szokás szerint készültünk egy-egy meglepetéssel a diákoknak és tanáraiknak.

Időjárás a kedvenc égitesteden A rajzpályázatosok díjátadóján Vincze Miklós fizikus a pályázat témaköréhez (Turistaút a kedvenc égitestedre) kapcsolódóan beszélt arról, milyen időjárás várna ránk a Naprendszer egyes bolygóin és hogy lehet ezeket modellezni egy vödörben?

Forgalmi dugó a Marson! A diákpályázatosoknak Sik András bolygókutató, a MANT alelnöke is a pályázat témaköréhez és egyben szakterületéhez kapcsolódóan beszélt arról, milyen újabb gépekkel bővül a marsi járműpark és mi várna bolygószomszédunkon az odalátogató turistákra.

Ezek az első olyan előadások, amelyek kifejezetten diákoknak szólnak, bár akár felnőttek számára is érdekesek lehetnek. Mindkét videó megtekinthető a MANT Youtube-csatornáján, a többi videónkkal együtt: Magyar Asztronautikai Társaság - YouTube