2014-11-11

Internetes árverés – űrtábori pólóért

Sok korábbi űrtáborozó őrzi-hordja a tábori pólót becses emlékként. Minden évben más póló készült, minden évjárathoz más élmények fűződnek. A néhány megmaradt, nem használt darabot megőriztük és idén hasznos céllal árverésre bocsátjuk. Licitálhatnak korábbi űrtáborozók és a MANT tagjai.
Sajnos csak néhány évjárat néhány darabja áll rendelkezésre, amelyeket egyenként, egymást követő internetes árveréseken lehet megvásárolni.

Az első, 2014. november 11. és 30. között zajló árverésen az egyetlen megmaradt 2014-es űrtábori pólót lehet megvásárolni.

Mi a célunk a befolyt összeggel?

A MANT a korábbi években is lehetővé tette külhoni magyar diákok kedvezményes táborozását, azonban a határon túli magyar iskolák anyagi helyzete a díj 50%-ának kifizetését is egyre kevésbé teszi lehetővé. A MANT 1994 óta rendezi meg az űrtábort az űrkutatás iránt érdeklődő fiataloknak. A befolyt összeget az űrtáborba már hagyományosan meghívott külhoni magyar diák(ok) táborozására fordítjuk.

Technikai részletek

A www.32auctions.com/Urtaboripolo2014 linken lehet az aukció összefoglaló oldalát és az aktuális árat megtekinteni. A költségmentes aukció érdekében használt, elsősorban nonprofit szervezetek részére kialakított angol nyelvű portálon sajnos nem választható pénznem a forint, ezért a licit euróban (€) folyik és az elért árat 300 Ft/€ árfolyamon számítjuk át forintra.

Licitáláshoz regisztrálni kell (LOGIN)**, majd bejelentkezni. Bejelentkezés után lehet licitálni, a kikiáltási ár 2 €, a licitlépcső 0,5 €.

Lesz következő árverés?

Igen. Az első árverés tapasztalatai alapján alakítva, még idén karácsony előtt szeretnénk folytatni a „raktárkészlet” dobra verését. Hírlevélben és itt a honlapunkon is közzétesszük majd, mikor milyen tételeket bocsátunk árverésre. Nem csak pólókra lehet majd licitálni, hanem.... de erről majd később!

** Regisztráció menete: a jobb felső sarokban lévő LOGIN gombot használva, majd a Create an Account lehetőséget választva kell megadni adatainkat (a csillaggal jelzetteket kötelező kitölteni, a "Bidder Name" lesz publikus a licitálás során), valamint a 18 éves múltam lehetőséget kipipálni. (Azok az űrtáborozók, akik még nem múltak el 18 évesek, kérjék szüleik közreműködését.) A rendszer a megadott e-mail címre küld egy levelet, az abban szereplő linkre kattintva kell véglegesíteni a regisztrációt. Licitáláshoz a LOGIN gombbal az Account Login lehetőséget választva az e-mail címet és a jelszót kell megadni.