2013-02-20

ESA pályázat gyerekeknek: Adj nevet a kabalafiguránknak!

A feladat: az ESA Kids honlap kabalafigurájának kell egy „ütős” elnevezést találni. A legjobb ötleteket beküldőket jutalmazzák. Magyar gyerekek is indulhatnak, mivel hazánk az ESA egyik együttműködő állama.

A pályázat részletes feltételei a következők:

1. A verseny szervezője az ESA Education.

2. A versenyen olyan 4–12 éves gyerekek vehetnek részt, akik az ESA 20 tagállamának vagy együttműködő államának valamelyikében laknak.

3. A verseny időtartama alatt az ESA-nak dolgozó munkatársak és helyszíni vállalkozók gyerekei nem indulhatnak a versenyen.

4. Személyenként vagy csoportonként csak egy nevezés lehetséges. A csoportos nevezésben részt vevő gyerekek más egyéni nevezést nem nyújthatnak be.

5. A verseny nevezési határideje 2013. március 29. 18:00 (közép-európai időben)

6. A nevezéseket a Verseny lapjának jobb oldalán található online adatlapon kell benyújtani.

7. A nevezések bármely európai nyelven benyújthatók.

8. A résztvevő teljes nevét, születési dátumát, e-mail címét, iskolájának nevét és lakhelyét kell megadni az online adatlapon. Csoportos nevezés esetén a csoport egyik tagját kell csoportképviselőnek kiválasztani, és az ő adatait kell megadni.

9. Csak akkor érvényes a nevezés, ha az online adatlap ki van töltve; a javasolt név kiválasztásának magyarázata nem haladhatja meg a rendelkezésre álló helyet.

10. A benyújtott neveket az ESA Communication and Education munkatársaiból kialakított zsűri fogja értékelni.

11. A nevek értékelésénél szempont az, hogy a) mennyire „ütős” a név, és b) mennyire könnyű kiejteni és megjegyezni a különböző nyelveken. Ha egy nyerő nevet több különböző versenyző is benyújt, akkor a zsűri előbb a név indoklása alapján választ, majd – ha ezután még mindig egynél több versenyző marad – egy kalapból húzza ki a győztes versenyző nevét. A zsűri döntése végleges.

12. A kiválasztott tíz döntős közül kerül majd ki a verseny végső győztese. Az ESA a szülők engedélyét fogja kérni ahhoz, hogy a győzteseket kihirdető cikkben szerepelhessen a gyermekük fényképe.

13. Mind a tíz döntős díjat fog kapni.

További információk ezen az e-mail címen kaphatók: kids@esa.int