Műholdépítő verseny középiskolásoknak 2022-10-17

CanSat Hungary 2023

 
Online tájékoztató a regisztrált csapatoknak
 
Kezdés: november 11, péntek, 14:30 - 15:30
 
 
Szeretettel várjuk a regisztrált csapatok versenyzőit, mentorait. A tájékoztatón szó lesz a verseny menetéről, mérföldköveiről és a csapatoknak nyújtott támogatásokról. A Zoom-linket a csapatok regisztrált e-mail címére küldjük.
 

 
Online tájékoztató a Cansatversenyről Zoomon!
 
Kezdés: október 26., szerda 14.00
 
Link: https://bit.ly/Cansatverseny_1
 

 

Szeretettel várjuk azokat is, akik több információt szeretnének a versenyről, hogy eldönthessék, indulnak-e és azokat is, akik már regisztráltak, de van pár kérdésük. 

Egy olyan csapatverseny indul, amely a középiskolásoknak sokféle tudást és képességet ad át úgy, hogy közben egy nagyon modern és vonzó területtel, az űrkutatással ismerteti meg őket. A verseny közvetlen üzenete, hogy egy magyar középiskolásból is válhat űrkutató, vagy űripari szakember!

 A CanSat az Európai Űrügynökség (European Space Agency, ESA) versenye középiskolások részére.  Megmutatja a diákoknak, hogy ők is képesek egy működő műhold megépítésére. 

A verseny hazai döntőjében a legjobb csapatok műholdszimulációs eszközét rakéta viszi fel 1 km magasságig, majd onnan ejtőernyővel leereszkedve végzik a méréseket. A legjobban teljesítő csapat képviselheti Magyarországot a nemzetközi döntőben 2023 júniusában.

 A versenyben 3-6 fős középiskolás csapatok vehetnek részt, egy vagy két mentor támogatásával.

A versenyt a Magyar Asztronautikai Társaság a BME Kozmosz Szakkollégiummal és a BME Suborbitals rakéta versenycsapattal közösen szervezi. A felkészüléshez tananyagokat, videókat biztosítunk, képzéseket tartunk ősszel.

További információk és jelentkezés a www.cansatverseny.hu címen. Kérdés esetén az info@cansatverseny.hu email címen keressenek bennünket. Kapcsolattartónk Székely Anna Krisztina irodavezető. 

Az elmúlt években több alkalommal is sikeresen képviselte hazánkat egy-egy csapat, 2020-ban a Covid-19 járvány miatt csak szűk körű volt az egyébként jól sikerült versenyen és abban az évben sajnos nem volt európai döntő. Országos válogatóverseny idén először van Magyarországon. 

Fontosabb dátumok:

Jelentkezési határidő:   2022. október 31.  november 7. 23:59

Online tájékoztató csapatoknak, akik jelentkezni szeretnének:  2022. október 26. szerda 14.00

Regisztrált csapatok online tájékoztatója:  2022. november 4. 11. péntek 14.30

Nemzeti döntő: 2023. április