2016-03-13

Átadták a Nők a Tudományban Kiválósági Díjakat

A díjátadó ünnepség március 10-én volt az MTA Kistermében. Az elismerést évről évre olyan fiatal kutatónők nyerhetik el, akik kiemelkedő teljesítményt mutatnak fel szakterületükön, és aktív részesei a hazai tudományos életnek; mindemellett készek részt vállalni a természettudományos és műszaki pályák népszerűsítéséből a fiatal lányok körében, így inspirálva környezetüket.

Idén biotechnológia, anyagtechnológia, információs technológia és űrtevékenység kategóriában osztották ki a díjakat. A Magyar Asztronautikai Társaság felajánlásával pedig a Nők a Tudományban Kiválósági Díj 2015-ös különdíját ítélték oda.

A díjazottak az űrtevékenység területéről:
Korsós Marianna Brigitta, a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Konkoly Thege Miklós Csillagászati Intézet Debreceni Napfizikai Obszervatóriumának tudományos segédmunkatársa (Nők a Tudományban Kiválósági Díj 2015)
Strádi Andrea, a Magyar Tudományos Akadémia Energiatudományi Kutatóközpont tudományos segédmunkatársa (Nők a Tudományban Kiválósági Díj 2015 különdíj)

A díjról és a díjazottakról bővebb információ az Ûrvilág hírportálon olvasható.