2013-09-09

A világűr titkai a Babilon Centerben

Az általános iskolás és középiskolás korosztály interaktív módon szerezhet ismereteket a világegyetemről, az űrkutatásról és a lézerekről. A világűr titkai címmel szeptember 23-án induló élményprogramhoz egy pályázat is kapcsolódik: 8-18 év közötti diákok készíthetnek az űrkutatásról szóló tablókat, melyekből a Babilon Centerben (1081 Budapest, Rákóczi út 57.) kiállítás nyílik.

A Babilon Center egy olyan egyedülálló oktató- és szórakoztatóközpont, ahol a gyermekek és felnőttek egyaránt játékos formában ismerkedhetnek a természettudományokkal és a történelemmel. Mérnökök és oktatási szakemberek által fejlesztett interaktív eszközök, muzeológusok és drámapedagógusok által kidolgozott történelmi élményprogramok várják az ide látogatókat. Az élményprogramok sora ezúttal az űrkutatással bővül.

A világűr titkai című élményprogramról és a hozzá kapcsolódó pályázatról bővebb információ ezen az oldalon található. Röviden a pályázatról: a világegyetemhez, illetve az űrkutatáshoz kapcsolódó, tetszés szerint választott témát kell kidolgozni egy A3-as méretű papírlap egyik oldalára. A kivitelezés módja szabadon választott, az alkotás lehet rajz, festés, tartalmazhat szöveget, de fényképekből, újságcikkekből összeállított montázst is elfogadnak. Egy pályaművet egy tanuló vagy legfeljebb öt gyermekből álló csapat készíthet. Egy diák csak egy alkotás készítésében vehet részt, a csapatok tagjainak pedig az adott kategória szerinti korosztályba (8-14, illetve 15-18 év) kell esniük. Beérkezési határidő: 2013. november 17.

A pályázatokat háromtagú bizottság bírálja el, melynek tagja Farkas Bertalan űrhajós, Dr. Both Előd, a Magyar Asztronautikai Társaság alelnöke és Gregus Anikó, a Babilon Center intézményvezetője.

Kategóriánként az első három helyezett, illetve helyezett csapat ingyenesen részt vehet a Babilon Center űrkutatással és lézerekkel kapcsolatos élményprogramján. A nyerteseken túl minden pályázó egyszeri alkalommal 30% kedvezményben részesül "A világűr titkai" vagy az "Ûrkutatás rejtélye és a lézerek csodálatos világa" élményprogram belépőjegyének árából (más kedvezménnyel nem összevonható).

Eredményhirdetés: 2013. december 2-án.

A Babilon Center honlapja