2012-04-13

80 év az égen és a Földön

Dr. Almár Iván csillagász-űrkutató nevét mindenki ismeri hazánkban, aki egy kicsit is érdeklődik az égbolt tudománya iránt. Az általa szerkesztett Ûrhajózási Lexikon vagy az Ûrtan alapműnek számítanak a témában. Közérthető és élvezetes cikkeiből, előadásaiból sokan kerültek közelebb a világűr titkaihoz. Szakmai pályafutásának története egyben az űrkutatás története is. Részt vett a hazai űrtevékenység elindításában, neve a földönkívüli civilizációkkal kapcsolatos SETI-kutatások területén is jól cseng világszerte. A nemzetközileg is elismert és számos szakmai díjjal kitüntetett tudós a napokban ünnepli 80. születésnapját.

A rendezvényen nyolc mozgalmas évtized égi és földi eseményeiről beszélget az ünnepelttel Elek László tudományos újságíró. Az időpont: 2012. április 17. (kedd), 17 óra. A helyszín: Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza, Székesfehérvár, III. Béla király tér 1. (Azok számára, akik nem tudnak személyesen jelen lenni, a beszélgetést a Galileo Webcast rögzíti, és a közeljövőben elérhetővé teszi az interneten.)

A TIT Fejér Megyei Egyesületének Csillagászati és Ûrkutatási Szakosztálya és a Terkán Lajos Ismeretterjesztő Alapítvány közös rendezvényére a belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak.