A Magyar Asztronautikai Társaság Körlevele
  A Társaságról
 
  Kik vagyunk
  Felépítés
  Helyi csoportok
  Ifjúsági csoport
  Díjazottaink
  Körlevél
  Beszámolók
  Belépés
  Tagok
  Alapszabály
  1%
  Programok
  Ifjúsági pályázat
  Űrkaleidoszkóp
  Űrtábor
  Linkek
  Vendégkönyv
   

Aktuális
2004. április
Archívum

2004. IV. szám április

Helyreigazítás: Elõzõ számunkban a Pályázati híreink rovatban a Nemzetközi Asztronautikai Szövetség rövidítése IAF helyett helytelenül IAU formában jelent meg (ami történetesen a Nemzetközi Csillagászati Unió rövidítése). A gépelési hibáért a szerkesztõ az Olvasó szíves elnézését kéri.

Rendezvényeink:

2004. május 12. (szerda) 18.00 óra
TIT Kossuth Klub, Budapest, VIII. Múzeum u. 7. – a DATA Szakosztály rendezésében:
Planetológiai elõadás

– –

Jogi tagjainktól ismét kapunk anyagi segítséget, így korábbi felsorolásunkat újból kiegészíthetjük: Semmelweis Orvostudományi Egyetem, Anatómia Tanszék. Tagságunk nevében is megköszönjük a szíves támogatást!

– –

Ifjúsági esszépályázatunk nem sok dolgozatot hozott: a középiskolás kategóriában 22, az általános iskolás kategóriában pedig 15. Ezek közül 2 határainkon kívülrõl érkezett. Sajnos, idén is több esetben elõfordult, hogy pályázónk félreértette a kiírást, és attól merõben idegen témában dolgozott; ezt azért is sajnáljuk, mert a sok lelkiismeretes munka így eredmény nélkül való. Feltehetõen nem jutott el kellõ információ a „félrepályázóhoz”, bár a pályázók nagy többségének ilyen problémája szerencsére nem volt. A dolgozatok értékelése elkezdõdött. Természetesen a legjobbak eredményeit nyilvánosságra hozzuk, s Körlevelünkben tájékoztatást adunk az ünnepélyes eredményhirdetés leendõ helyszínérõl és idõpontjáról. A pályázók errõl külön is kapnak értesítést.

— —

További fejlemény a XI. Magyar Ifjúsági Ûrtábor szervezése során, hogy azt bizonyosan Kiskunhalason, augusztus 9-14-e között rendezzük meg; a társrendezõ ezúttal a II. Rákóczi Ferenc Mezõgazdasági, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola és Kollégium. A tervezett tanulmányi kirándulás egyik biztos esélyese az MTA volt Bajai Csillagvizsgálója, amely ma a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Csillagvizsgáló Intézete és a Pécsi Tudományegyetem Csillagászati Külsõ Tanszéke (a szerkesztõ egyben pontosítja a múltkori megfogalmazását). A résztvevõket továbbra is az esszépályázatra benyújtók, valamint a régebbi, de még ifjú ûrtáborosokból reméljük toborozni. Itt említem meg, hogy a társrendezõn keresztül pályázatot nyújtunk be rendezvényxünk támogatása érdekében a Gyermek, Ifjúsági és Sport Minisztériumhoz.

— —

A Kozmikus Anyagot Vizsgáló Csoport a NASA konferenciáján 15 közleménnyel (poszter) képviselteti magát – tudtuk meg dr. Bérczi Szaniszló alelnökünktõl. /Múltori hírünk megismérlése igazából helyreigazítás kíván lenni abban, hogy nem az Ûrkutató Csoportunk képviselteti magát – kér ezúton elnézést a szerkesztõ…/

— —

Még mindig „elveszettnek hitt” tagokat keresünk; kérem, hogy aki tud róluk vagy megváltozott postacímükrõl, értesítse az ügyvezetõt az irodában a szokásos telefonon vagy postacímünkön (lásd a fejlécünket): Kákonyi Gábor (Bp. XI.) Kiss László (Ajka), Szabó Imre (Bp., IX.) és dr. Szõcs Géza Mihály (Bp. VII.). Köszönjük a segítséget!

Aktuális   Archívum
Frissítve: 2004.04.23.
Impresszum
kezdolap