A Magyar Asztronautikai Társaság Körlevele
  A Társaságról
 
  Kik vagyunk
  Felépítés
  Helyi csoportok
  Ifjúsági csoport
  Díjazottaink
  Körlevél
  Beszámolók
  Belépés
  Tagok
  Alapszabály
  1%
  Programok
  Ifjúsági pályázat
  Űrkaleidoszkóp
  Űrtábor
  Linkek
  Vendégkönyv
   

Aktuális
2003. december
Archívum

2003. XII. szám december

Rendkívüli Közgyûlés lesz 2004. január 19-én, amelyre a meghívót a túloldalon mellékeljük, kérve kedves Tagtársainkat, hogy minél nagyobb létszámú jelenlétükkel eredményesebbé tehessük a Közgyûlés munkáját.

&

December 16-án a MTESZ Kossuth téri székházának panorámatermében Apáthy István, Elnökségi tagunk átvette a MTESZ-díjat, amelyhez gratulálunk! Tagságunk nevében is további eredményes munkát és jó egészséget kívánunk!

U

Pályázati felhívásunkat megismételjük:

„Te mit kutatnál bolygórendszerünkben?”

A MANT ismét kiírta szokásos ifjúsági esszépályázatát, amelyrõl bõvebbet a novemberi körlevélben mellékelt felhívásban lehetett megtalálni. (Beadási határidõ: 2004. április 1.; konzultáció a MANT irodában: 2004. január 5.)
Ez úton kérjük fel kedves Tagtársainkat, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy pályázati felhívásunkat a lehetõ legszélesebb fórum megismerhesse! Segítségüket köszönjük a leendõ pályázók és a szervezõk nevében is!

_

Kedves Tagtársunk! Bankszámla számunk (ami idáig a K & H Bank, 10200830-32310054-00000000) megváltozott: Konzumbank 11300359-00998088-00000000, így a régi csekkek már nem használhatóak fel. A a régi számlaszámra történõ befizetések több oldalról is bonyodalmat okozhatnak, így kérem, hogy a régi csekkeket szíveskedjék megsemmisíteni. Az új csekkeket már készíti a nyomda.
Szíves figyelmét, együttmûködését köszönöm!

1%

Ismét megkérjük kedves Tagtársainkat, hogy személyi jövedelemadójuk 1 %-át áldozzák ajánlják fel Társaságunknak.
Januári számunkban ismét közöljük a felajánlás szokásos formanyomtatványát. Adószámunk: 19011084-1-41

_

November 19-én a Magyar Ûrkutatási Iroda igazgatói szobájában megbeszélés zajlott le a nemzetközi GLOBE szervezettel, amely az Egyesült Államok kezdeményezésére környezet- és természetvédelmi feladatokat kínál az Sulineten keresztül a tanulóifjúság számára. A szervezetet a GLOBE hazai vezetõje, Orgoványi Anikó képviselte. Megegyezésünk szerint egymást támogatjuk mindazon rendezvényekben (pl. táborok, szakmai továbbképzõk, esszépályázatok), amelyekben a GLOBE és a MANT érintkezési pontot talál.

– O –

Köszönetet mond az ügyvezetõ mindazoknak, akik figyelembe vették a múltkori kérést a tagdíjak rendezése ügyében. Sok, régen várt befizetés megérkezett, ám nem lehet elhallgatni, hogy több Tagtársunknak bocsánatkéréssel tartozunk, hiszen már befizették tagdíjukat, csupán a nyilvántartó rendszer tájékoztatott bennünket félre. E Tagtársainktól személy-re szóló levélben kér szíves elnézést ügyvezetõnk.

= • =

Lezajlottak eredménnyel Társaságunk év végi rendezvényei: november 22-én a szakmai autóbusz-kirándulás Kecskemétre és Kecelre – lásd beszámolónkat a Körlevél mellékletében –, december 6-án az ÛRTANítás c. munkafórum, majd december 8-án „A repülés és az ûrrepülés 100 éve” címû elõadói ülés. Ez utóbbi két rendezvényünkrõl már készül a beszámoló – feltehetõen a következõ Körlevélben már benne lesz.

@

Mint arra körlevelünk és Ûrkaleidoszkópunk lapjainak legalján mindig felhívjuk a figyelmet, a www.mant.hu címen megtalálhatóak Társaságunk információi, azaz a mindenkori Körlevél és Ûrkaleidoszkóp. Ezúttal is kiegészítettük ezt az ifjúsági esszépályázatról adott ismertetõvel (aminek a tartalma azonos a novemberi számunk mellékleteként kiadott tájékoztatással).

' Minden kedves Tagtársunknak KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET a
és BOLDOG ÚJÉVET KÍVÁNUNK!

Aktuális   Archívum
Frissítve: 2004.01.02.
Impresszum
kezdolap