A Magyar Asztronautikai Társaság Körlevele
  A Társaságról
 
  Kik vagyunk
  Felépítés
  Helyi csoportok
  Ifjúsági csoport
  Díjazottaink
  Körlevél
  Beszámolók
  Belépés
  Tagok
  Alapszabály
  1%
  Programok
  Ifjúsági pályázat
  Űrkaleidoszkóp
  Űrtábor
  Linkek
  Vendégkönyv
   

Aktuális
2003. november
Archívum

2003. XI. szám november

Rendezvényeink:

2003. november 22. (szombat) egész nap
Kirándulás a Kecskeméti Repülõkórházba és a Keceli Haditechnikai Parkba

2003. november 26. (szerda) 18.00 óra
TIT Kossuth Klub, Budapest, VIII. Múzeum u. 7. – a DATA Szakosztály rendezésében:
Kínai ûrhajósok és ûrhajók — Elõadó: Szentpéteri László

Rendezvény-elõzetes:

2003. december 6. (szombat) egész nap: ÛRTANítás – 2003
Helyszín: Puskás Tivadar Távközlési Technikum, Budapest
Zártkörû szeminárium az asztronautika és az ûrtan iránt érdeklõdõ általános és középiskolai tanárok számára. Belépés csak elõzetes jelentkezés alapján; a jelentkezõket külön levélben értesítjük..

2003. december 8. (hétfõ) délután (14:00 – 17:00)
Közlekedési Múzeum nagyelõadó terem (Budapest, XIV. Városligeti körút 11.)
100 éves a repülés és az ûrrepülés – elõadó ülés A részvétel díjtalan!

— O —

Pályázataink:

· Eredménnyel járt az Oktatási Minisztérium - Mecenatúrára benyújtott pályázatunk Almár Iván IAF Programbizottsági kiküldetése útiköltségének ügyében: 82.700.- Ft-ot kaptunk vissza!
· Benyújtottunk további két pályázatot ugyancsak az Oktatási Minisztérium - Mecenatúrára: az IAF éves tagdíjára, valamint „A repülés és az ûrrepülés 100 éve” c. elõadói ülés költségeire. Az elbírálás november közepéig eltart, így eredményrõl legfeljebb akkor tudunk majd beszámolni.

J

Turczi Dávid, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium 10. osztályos tanulója (Supernova Csillagászat-Ûrkutatás Szakkör) bekerült a Planetary Society által immár másodszor megrendezett Red Rover Goes to Mars nemzetközi diákpályázat nyertesei közé. Így minden jel szerint februárban kiutazik a JPL-be, és ott részt vesz a Mars Exploration Roverek irányításában. Hasonlóan Gaál Bernadett és Bodó Zsófia 2001-es munkájához, februárig intenzív felkészülés veszi kezdetét a Planetary Society interneten keresztül történõ irányításával. Turczi Dávid mentora Sík András, aki már többek eredményes felkészítésében mûködött közre. Tagságunk nevében szeretettel gratulálunk a teljesítményükhöz (mindketten tagjaink)! [A metro újság november 4-i számában riport olvasható Turczi Dáviddal.]

¨

Új kiadványunk: Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Planetológiai Körének munkája az a Hold-térkép, amely mindkét féltekét mutatja, színesen illusztrált, és hat nyelven tájékoztat a felszín formakincsérõl, valamint a Hold történetérõl. A kiadványból Hargitai Henrik tagtársunk jóvoltából jutottunk hozzá – köszönjük!

= • =

Ismét „elveszettnek hitt” tagokat keresünk; kérem, hogy aki tud róluk vagy megváltozott postacímükrõl, értesítse az ügyvezetõt az irodában a szokásos telefonon vagy postacímünkön (lásd a fejlécünket): Csikós Zoltán (Pécs); Dr. Mihály Szabolcs (FÕMI, KGO; Bp.) és Szabó Imre (Bp., IX.), valamint Pintér András (Székesfehérvár), Kerényi Judit (Bp.), Pechlof Gabriella (Bp.), dr. Szõcs Géza Mihály (Bp.) és Veres Tibor (Bp.).
Köszönjük a segítséget!

+

Ez úton szeretnénk tájékoztatni kedves Tagtársainkat, hogy 2003. október 16-án, az idei Magyar Ûrnapon megkezdte mûködését a Mars Society Magyar Tagozatának hivatalos internet-oldala, amely a http://www.marssociety.hu címen érhetõ el. A Magyar Tagozat mûködése a Magyar Asztronautikai Társasághoz kapcsolódik (annak egyik szakosztályaként). Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az oldal a Marssal kapcsolatos ismeretek naprakész, hiteles és közérthetõ hazai forrása legyen, s bízunk benne, hogy Ön is rendszeres olvasójává válik!
(Mars Society Magyar Tagozat)

– 1 % –

Örömmel tájékoztatjuk kedves Tagtársainkat, hogy az adó 1 %-ának felajánlásából idén

454 002 .- Ft

gyûlt össze, amelyet az Adó- és Pénzügyi Ellenõrzési Hivatal már át is utalt a számlánkra.! Köszönjük a felajánlást, és reméljük, hogy továbbra is támogatják Társaságunkat!

Aktuális   Archívum
Frissítve: 2004.01.02.
Impresszum
kezdolap