A Magyar Asztronautikai Társaság Körlevele
  A Társaságról
 
  Kik vagyunk
  Felépítés
  Helyi csoportok
  Ifjúsági csoport
  Díjazottaink
  Körlevél
  Beszámolók
  Belépés
  Tagok
  Alapszabály
  1%
  Programok
  Ifjúsági pályázat
  Űrkaleidoszkóp
  Űrtábor
  Linkek
  Vendégkönyv
   

Aktuális
2002. Június
Archívum

 

Május 25-én szombaton délelõtt a Közlekedési Múzeum repülõgép kiállító csarnokában ünnepélyes keretek között került sor az ifjúsági esszépályázatunk eredményhirdetésére. [A 77 dolgozatot (májusi körlevelünkbe tévesen 76-ot írtunk) két kor szerinti kategória zsûrizte: a középiskolás kategóriát dr. Kelemen János (zsûri elnök), dr. Gödör Éva és dr. Frey Sándor, az általános iskolás kategóriát pedig dr. Mészáros István (zsûri elnök), dr. Abonyi Ivánné és dr. Magyari Béla.]
Ünnepélyünkön - amelyen dr. Magyari Béla elnökölt - a két zsûri elnökeinek értékelõ elemzését követõen a helyezetteknek ajándékokat osztottunk ki, amelyeket a következõk ajánlották fel (névsor szerint):

Aeromagazin Szerkesztõsége, Atlant Hungary Kft., Egmont Hungary Kft.,
Élet és Tudomány Szerkesztõsége, Közlekedési Múzeum, Magyar Ûrkutatási Iroda, Nyugat-Magyarországi Egyetemek Scolar Kiadó, Természet Világa Szerkesztõsége, Tessloff és Babylon Kft., TIT Budapesti Planetáriuma, Vince Kiadó Kft.

Mellékeljük az eredmények listáját, amelyet kiegészítünk azzal, hogy a NASA Nemzetközi Ûrtáborba, Huntsville-be idén Bodó Zsófiát és Kozma Jánost küldjük el, akiket elnökünk, dr. Magyari Béla kiképzett ûrhajós kísér.
Itt mondunk köszönetet vendéglátóinknak a különleges helyszínért, amelyet a Közlekedési Múzeum fõigazgatója, dr. Katona András bocsátott rendelkezésünkre. Programunkat kiegészítette egy múzeumi körséta, amelyet dr. Both Elõd, valamint Szabó Attila tagtársunk, a Közlekedési Múzeum munkatársa vezetett. A kísérõ szülõkkel, rokonokkal és tanárokkal együtt mintegy kilencvenen voltak jelen. Gratulálunk az elért eredményekhez!

Ø o ×

Májusi számunkban beszámoltunk az Égbolt és Távcsõ címmmel meghirdetett középiskolás vetélkedõrõl. Ezt a hírünket azzal kívánjuk kiegészíteni, hogy az elsõ helyezett csapatot Sík András tagtársunk készítette föl, a második helyezett csapatban benne volt Csorvási Róbert tagtársunk, a harmadik helyezett csapatnak Bodó Zsófia, a negyedik csapatnak pedig Gaál Bernadett, Csengeri Timea és Giber Kristóf volt a tagja (ez utóbbi két csapat felkészítoje ismét Sík András). Büszkék vagyunk rájuk és gratulálunk nekik!

- " -

Ûrtáborunkat augusztus 12-17-e között tartjuk Székesfehérvárott; a jelentkezések már gyülekeznek. Változatos program ígérkezik tagjaink társadalmi felajánlásai révén!

* A70 *

Mint már meghívónkból és a sajtóból is értesülhettek kedves Tagtársaink, a Magyar Tudományos Akadémián április 18-án bensõséges hangulatú ünnepségen köszöntötték dr. Almár Iván örökös tiszteletbeli elnökünket hetvenedik születésnapja alkalmából a tudomány jeles egyéniségei, munkatársak, barátok, ismerõsök - közöttük sok-sok Tagtársunk is. Mindannyian szeretettel kívánunk neki jó egészséget és további eredményes munkát!

~ ¥ ~

Ûrkaleidoszkópunkban új színfolt, hogy a Polaris Csillagda iskolás szakköröseinek (akiknek vezetoje ifj. Horvai Ferenc tagtársunk) fordításaiból is közlünk. Köszönjük fáradozásukat!

= _ =

Június 10-én lezajlott idei rendes közgyûlésünk, amelynek most a jegyzõkönyvét, valamint a Gazdasági Bizottság beszámolóját közöljük mellékletünkben.


Aktuális   Archívum
Frissítve: 2002.03.26.
Impresszum
kezdolap