A Magyar Asztronautikai Társaság Körlevele
  A Társaságról
 
  Kik vagyunk
  Felépítés
  Helyi csoportok
  Ifjúsági csoport
  Díjazottaink
  Körlevél
  Beszámolók
  Belépés
  Tagok
  Alapszabály
  1%
  Programok
  Ifjúsági pályázat
  Ûrkaleidoszkóp
  Ûrtábor
  Linkek
  Vendégkönyv
   

Aktuális 2002. Január Archívum

MANT "kirándulás" a Budapesti Planetáriumba a MANT Data Szakosztálya és a MANT Ifjúsági Csoportjának közös szervezésében
Több tagtársunk igényének igyekszünk megfelelni akkor, amikor bejelentjük, hogy dr. Horváth András alelnökünk szívességébõl tagtársaink speciális Planetárium-látogatáson vehetnek részt 2001. február 2-án (szombaton) 12:00 és 14:00 óra között. Elképzelésünk szerint a Planetárium körfolyosóján fogunk közösen végigsétálni, miközben megtekintjük az ott kiállított asztronautikai témájú maketteket, ûreszközöket. Alelnökünk ígérete szerint azokat a tárlókat, melyekben a szovjet-magyar ûrrepülés relikviáit, magyar ûreszközöket és mûszereket, illetve az amerikai és a szovjet-orosz asztronautika eszközeit (ûrrepülõgép hõvédõ-csempe, szkafander kesztyûje stb.) õrzik, számunkra kinyitják. (Mûanyag maketteket tartalmazó tárlókat nem fognak kinyitni.) Ennek köszönhetõen lehetõség lesz arra, hogy ezekkel az eszközökkel tagtársaink a korábbiaknál jóval szorosabb kapcsolatba kerüljenek, azokat testközelbõl is megismerjék, illetve közeli fénykép- vagy videó-felvételeket készítsenek. Az eszközök közötti eligazodást dr. Magyari Béla kiképzett ûrhajós - a MANT elnöke - és dr. Horváth András igazgató - a MANT alelnöke - fogja segíteni. A "kiránduláson" való részvétel mindenki számára ingyenes, aki a következõ három feltételnek megfelel:
1./ Részvételi szándékát január 30-án (szerda) 16:00-ig jelzi Bán András ügyvezetõnél a MANT (üzenetrögzítõs) telefonszámán (06-1-201-84-43), vagy Szentpéteri László fõtitkárnál email-en (laszlo.sztp@freemail.hu).
2./ A 2001-es évre nincs tagdíj tartozása (a 2002. évit itt még nem kívánjuk vizsgálni).
3./ A találkozáskor pontosan jelenik meg.
Találkozás: a TIT Budapesti Planetáriumának fõbejárata elõtt február 2-án (szombaton) 11:45-kor. (Megközelíthetõ a "kék" metróval vagy az 1-es villamossal - leszállás a Népliget megállónál.)
Figyelem: a körfolyosói tárlat ingyenes megtekintése nem jelent egyben ingyenes belépést planetáriumi mûsorra is!

Várjuk jelentkezésüket!

Tájékoztatjuk az érdeklõdõket, hogy a Kossuth Klubban január folyamán nem lesz elõadás, ez legközelebb februárban várható.

- 1 % -

A Magyar Asztronautikai Társaság adószáma: 19011084 - 2 - 41

- 1 % -

Ismét megkérjük minden kedves Tagtársunkat, adójának felajánlható 1 %-át áldozza Társaságunk céljaira, s ha megteheti, beszélje rá hozzátartozóit, barátait, ismerõseit is. Mint arról korábban már beszámoltunk, 2001-ben negyed millió forinttal sikerült gyarapodnunk ilyen formán. A lap alján mellékeljük a felajánlás-hoz szükséges szokásos cédulát, amit adóbevalláskor lehet leadni. Köszönjük jó szándékát és segítségét!

~ & ~

Megismételjük újból a felhívásunkat a szokásos ifjúsági esszé-pályázatunkról, ezért mellékeljük az errõl szóló tájékoztatót. A január 8-ai konzultáció - nem túl nagy számú résztvevõvel - lezajlott, ezért fontolgatjuk egy újabb lehetõségét, amirõl természetesen értesítjük az abban érdekelteket!

~ & ~

Szintén mellékeljük a 2001. december 10-én lezajlott, elnökválasztó közgyûlésünk jegyzõkönyvét.

- O -

A MANT Könyvtárának gyarapodási jegyzéke (2001 IV. negyedév)

Könyvek, évkönyvek és alkalmi kiadványok:
Kis atlasz a Naprendszerrõl (2):
Planetáris felszínek vizsgálata a Surveyor alapján megépített Hunveyor kísérleti gyakorló ûrszondával (Szerkesztette dr. Bérczi Szaniszló, 2001)

Periodikák
AERO Magazin (megjelenik havonta) 2001/10, 11, 12.
Marshall Star (The NASA MSFC Weekly) Oct 18, és 25, Nov 1, 8, 15, 22, 29 és Dec 6.
The Planetary Report (The Bimonthly Magazine of The Planetary Society) Sept-Oct 2001.

- O -

Igen sok kedves Tagtársunktól érkezett karácsonyi-újévi üdvözlet - amelyet ezúton megköszönünk, és szeretettel viszont kívánjuk!

Aktuális   Archívum
Frissítve: 2002.02.01.
Impresszum
kezdolap