IAC2021

2024 IAC_szoveg01

Magyarország a Nemzetközi Asztronautikai Kongresszuson

A Nemzetközi Asztronautikai Szövetség (International Astronautical Federation, IAF), a Nemzetközi Asztronautikai Akadémia (International Academy of Astronautics, IAA), a Nemzetközi Űrjogi Intézet (International Institute of Space Law, IISL) és a Space Generation Advisory Council (SGAC) éves rendezvénye a Nemzetközi Asztronautikai Kongresszus (International Astronautical Congress, IAC). Ez a világ legnagyobb, nem amerikai asztronautikai konferenciája,

Az idei International Astronautical Congress 2021 rendezvényt október 25-29. között Dubajban tartják. A MANT - a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával - egy magyar standdal is jelen lesz a rendezvényhez kapcsolódó kiállításon, amelyet az IAC2024 rendezési pályázatunk mellett a hazai űrszektornak is szeretnénk szentelni - ahogy ezt a tavalyi évben is tettük az IAC 2020 rendezvényen lévő magyar standnál.

Az Űrkörkép 2021 kiadványban megjelenő szervezetek áttekintő adatait egy rövid prezentáció formájában vetíteni fogjuk a standon, valamint rövid videókat, animációkat is lejátszunk, amelyekben hazai űripari cégek és kutatóhelyek mutatkoznak be.

Mindenkit várunk a H6-602-es standnál az IAC-n!