MAGYAR ASZTRONAUTIKAI TÁRSASÁG


Székhely/levelezés: 1044 Budapest, Ipari park u. 10.
Tel: (30) 585-0867
Számlaszám: 10700024-49478701-51100005
Adószám: 19011084-1-41
iroda@mant.hu
utolsó frissítés: 2020.07.07
:: kezdőlap :: :: akadálymentesített :: :: english ::


 PARTNEREINK
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  

ESA/ESERO információs nap Budapesten (2019.05.08.)

Az Európai Űrügynökség (ESA) oktatási programjáról tájékozódhat május 29-én.

Napjainkra egyre kevesebb diák érdeklődik a STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics, vagyis természettudományos, műszaki, mérnöki és matematikai) területek iránt, legyen szó akár a tanulmányaikról, vagy éppen a pályaválasztásról.

Az ESA Oktatási Erőforrás Iroda (ESERO, European Space Education Resource Office) célja, hogy széleskörű oktatási programja révén ezt a tendenciát megfordítsa.

Az ESERO általános és középiskolai tanároknak szóló továbbképzéseket kínál műszaki-természettudományos (STEM) témákban, a világűr témáját átfogó módon felhasználva az oktatásban. Az egyes nemzeti ESERO irodák ezen felül országos szintű iskolai projekteket is lebonyolítanak, valamint szervezik az ESA európai iskolai programjaiban és versenyeiben való nemzeti részvételt.

A ESERO struktúra magyarországi kialakításának előkészítéseként az Európai Űrügynökség és a Külgazdasági és Külügyminisztérium Űrkutatásért és Űrtevékenységért Felelős Főosztálya 2019. május 29-én információs nap keretében mutatja be az oktatási ágazat iránt érdeklődő állami és magánintézményeknek, szervezeteknek az ESA ESERO programot, valamint a programban való részvétel és a programhoz való hozzájárulás különböző lehetőségeit. Az információs nap szervezője a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT).

Az ESA ESERO irodái már számos európai országban működnek, úgy mint Ausztriában, Belgiumban, Csehországban, Dániában, Németországban, Írországban, Olaszországban, Luxemburgban, Finnországban, Hollandiában, Norvégiában, Lengyelországban, Portugáliában, Romániában, Svédországban, Spanyolországban, valamint az Egyesült Királyságban.

Az ESA/ESERO információs nap helyszíne:

ESA Technológia Transzfer Program Iroda és Magyarországi Üzleti Inkubátorház

1121 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 29–33. (KFKI telephely), 6. épület, 2. emelet

Időpont: 2019. május 29-én 9:00 – 16:30

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, a regisztrációs űrlap itt tölthető ki. A korlátozott férőhelyek miatt jelentkezési szándékukat kérjük, minél hamarabb jelezzék. A magyarországi ESERO információs nap részletes programja ebben a dokumentumban olvasható.