MAGYAR ASZTRONAUTIKAI TÁRSASÁG


Székhely/levelezés: 1044 Budapest, Ipari park u. 10.
Tel: (30) 585-0867
Számlaszám: 10700024-49478701-51100005
Adószám: 19011084-1-41
iroda@mant.hu
utolsó frissítés: 2019.06.16
:: kezdőlap :: :: akadálymentesített :: :: english ::


 PARTNEREINK
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  

ESA oktatási konferencia Budapesten (2017.09.04.)

Október végéig várják az előadási javaslatokat a jővő áprilisban a Műegyetemen rendezendő 2nd Symposium on Space Educational Activities nemzetközi konferenciára.

A szimpóziumot az Európai Űrügynökség (ESA) Oktatási Irodája a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) közösen szervezi, a Magyar Asztonautikai Társaság (MANT) közreműködésével. Az időpont 2018. április 11–13., a helyszín a BME Q épülete lesz.

Az első és eddig egyetlen hasonló témájú ESA konferencia 2015-ben volt az olaszországi Padovában. A cél fórumot teremteni egyetemi hallgatóknak, oktatóknak és űrkutatási szakembereknek, hogy bemutathassák és megvitathassák űrvonatkozású oktatási-képzési programjaikat, elképzeléseiket. A tapasztalatok cseréje, a szakmai kapcsolati hálók kialakulása hozzájárul az űroktatás fejlesztéséhez, a szakemberek következő generációinak minél hatékonyabb képzéséhez egész Európában.

A szimpózium szakmai programja a felsőfokú (egyetemi) oktatásra fókuszál, így ilyen témakörökben várják előadók jelentkezését is. A javasolt előadások kivonatának beküldési határideje 2017. október 31. A konferenciára résztvevőként regisztrálni október 1-jétől lehet majd. A beküldött kivonatok alapján a programbizottság tagjai december elejéig választják ki azokat az előadásokat, amelyeket a szerzők bemutathatnak áprilisban Budapesten. Az elfogadott előadások teljes írásos anyagának leadási határideje 2018. január 10. lesz, ezek megjelennek elektronikus formátumban a konferencia előadásainak gyűjteményes kötetében.

A szóba jöhető tudományos és techikai témák közül a szimpózium honlapja felsorol néhányat, mint például csillagászat, asztrofizika, asztrobiológia, környezetfizika és -kémia, űrtechnológia, járművek, hordozórakéták, űrorvoslás, távközlés, földmegfigyelés, kisműholdas küldetések, űrbányászat, bolygóvédelem, Hold-falu, űroktatási programok és stratégiák. Ezek mellett bármilyen, a konferencia felsőoktatási témakörébe illő előadást szívesen fogadnak, a végső program beosztása a beérkezett és elfogadott javaslatok alapján alakul majd ki. Mind szóbeli, mind poszterelőadással lehet jelentkezni.

A konferencia nyelve az angol. További részletek, a kivonatok beküldések formai feltételei elolvashatók a 2. ESA űroktatási szimpózium honlapján.